Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPOMENULI GA
Povratak na članak

Profesor Dragičević nakon odluke da neće dobiti otkaz: Nisam ushićen i nisam ponižen

Franjo Dragičević, koji je napao učenike jer su ga provocirali, neće dobiti otkaz, ministrica najavila akcijski plan protiv nasilja u školama

Komentari 12

Avatar komentatorx
komentatorx
21:13 10.12.2018.

Podrška profesoru. Klošara nasilnika koji ometaju nastavu su pune škole, a sustav se pravi i gluh i slijep dok ne dođe do incidenta. Potom se formiraju komisije koje ništa ne urade već se samo svi prave kao da nešto rade. Svi problemi se metu pod tepih. Imam saznanja iz prve ruke od sestre nastavnice. Roditelji, često i ugledni znaju biti krajnje nasilni i vulgarni prema nastavnicima. Školski sustav naprosto nitko ne štiti.

VL
DU
Deleted user
21:15 10.12.2018.

čudna su vremena došla. autoriteti se ne poštuju.prosvjetari su izloženi zlostavljanju i pritiscima od roditelja i učenika. učitelji da bi se na neki način zaštitili idu linijom slabijeg otpora te su tako stvorili hiperinflaciju odlikaša. doda li se ovome prostituiranjee struke, dilanjem ispita i diploma na visokoškolskim ustanovama, sistem očito vapi za resetiranjem.

VL
DU
Deleted user
09:22 11.12.2018.

Očito da je profesor satjeran u kut , sistem koji daje učenicima više zaštite i prava od njemu namijenjenog , osobni integritet koji je duboko povrijedjen odnosom učenika i njihovih roditelja do njegove profesije jednostavno je prešlo u samoobrambenu refleksnuu radnju . Gospodin je toliko frustriran stanjem da ne žali za učinjenim što je i razumljivo . Netko u odgoju dijece ne ispunjava svoje obaveze nisu to škole , vrtiči to je problem obitelji , roditelja , države jer kao što je poznato lanac je toliko jak kao njegova najslabija karika . U našem društvu toliko je stvari koje se ne riješavaju več se jednostavno pometu pod tepih da to postaje problem za sve .

VL
CA
calcaneus
23:42 10.12.2018.

Uvesti vjeronauk u srednje skole onaj u osnovnim skolama nema rezultata ustvari ima vidi se

VL
ST
stefj
20:33 10.12.2018.

U nekoj normalnoj zemlji ako je učenik problematičan zamole se roditelji da ga ispišu iz škole. U nekoj normalnoj zemlji da profesor nešto ovako napravi isti tren dobio bi otkaz i bio bi gonjen po službenoj dužnosti... Otjerao pedagogicu, odveo djecu u zbornicu i istukao ih šakama? To je normalno? I to sindikati podržavaju? Za ljude ovdje u komentarima mi je jasno, uglavnom većina živi od zavisti i jala, te opravdava agresiju, no profesori bi morali biti pedagozi i ovako nešto im se ne bi smjelo dogoditi...

VL
BR
Bret
20:40 10.12.2018.

Ovaj profesor je zaslužio ne samo otkaz, nego i kaznenu prijavu zbog fizičkog nasrtaja na učenika. Točka! Ili je odsada dozvoljeno mlatiti djecu, (ako su neposlušna) žene ako te ne slušaju, kolege, (ako ti idu na živce)... Pa obda nek otac tog učenika “samo malo, ne jako” udari nogom profesora, na ulici ili u školi..

VL
BR
Bret
20:44 10.12.2018.

Ovaj profesor je zaslužio ne samo otkaz, nego i kaznenu prijavu za fizički nasrtaj na učenika. Ne može biti nikakvog opravdanja za takvo ponašanje nastavnika u školi. Ili bi onda roditelj tog učenika trebao sada profesora “samo malo, ne previše jako” šutnuti nogom ?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.