Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEGATIVAN UTJECAJ
Povratak na članak

Profesorica socijalnog prava: Mjera roditelj-odgojitelj je diskriminatorna, struka nije imala priliku ni upozoriti

Po svemu sudeći jedna ishitrena demografska mjera pokazala je neuspjeh, što ne znači da će ju biti lako ukinuti, s obzirom na financijsku ovisnost brojnih obitelji o javnoj potpori

Komentari 8

MA
Majk
17:38 21.12.2021.

Nije problem u poslu, već u poslodavcima i vrtičima. Malo tko želi zaposliti mamu troje četvero male djece, takvima se nakon prvog bolovanja radi bolesti djeteta ni ne produžuju ugovori. A vrtići...ma nije Banditos to smislio radi glasova, pa 15 godina prije mjere je bio na vlasti. Smislio je mjeru radi kroničnog nedostatka vrtića, jer mu je bilo jeftinije i brže tako. Pa je u međuvremenu, umjesto da bezbolno poradi na povečanju kapaciteta vrtića, radio na mažnjavanju love iz gradskog proračuna, malo sebi, malo kumovima. I sad imamo situaciju da će se vrtički kapaciteti povečati izgradnjom za 180 mjesta, a kandidata ima nekoliko tisuća od ro + više od dvije tisuće onih koji svake godine ostanu neupisani u gradske vrtiće. I tko plaća ove članke sad kad je mjera ukinuta da se i dalje razvlače nebuloze? Jeste li primjetili dekoracije ove godine? Jeste li vidjeli da negdje piše Sretan Božić? Jeste vidjeli žohare kod đamije? Aveti na Tomislavcu? Limene vojnike na trgu sv. Marka? Obješene medvjediće u Oktogonu? Sociopati iz gradske viječnice su se okomili na najjadnine među nama, a i ekipa komentatora također, a ne vidite 100 000 onih koji rade i žive u Zg, ali voze aute sa nekim drugim tablicama i sigurno ne plačaju prirez tu. Ne vidite silne udruge i promicatelje svakojakih devijacija i nakarada koji sišu proračun, sve to plačamo mi. E pa ja radije plačam ženu da bude sa djecom, nego uhljeba koji parazitira u javnoj službi i niti radi niti stvara.

VL
Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
19:08 20.12.2021.

‘majke male djece imaju poteskoca pri nalazenju posla. mjera ima negativan utjecaj na reintegraciju majki male djece na trziste rada’. eto, profesorka socijale sama sebi skocila u usta, nounar uredno prenio, a ja cu valjda popiti brisanje komentara. zasto? jer sam primjetio kontradiktornost izjava profesorke socijale.

VL
ST
steki
17:41 20.12.2021.

Svaki ozbiljn roditelj radi da ne bude parazit

VL
RS
rasta sev
17:21 20.12.2021.

Nisam ni znanstvenik niti političar ali mjera koju je uveo pok.Banditos je potpuno diskriminatorna spram ostalih roditelja a i samih korisnika jer je od istih učinila nesposobne individue za vlastitu brigu o egzistenciji. Ova mjera bila je samo u interesuu pok. Bandiću radi prikupljanja glasova na izborima i puno govori o svima onima koji su to mogli i trebali zaustaviti u samom začetku, netko je trebao dati svoj glas za takvu odluku.

VL
IG
igorl
16:55 20.12.2021.

Drugim rijecima - Grad je ovime od zdravih radnih ljudi napravio 5800 invalida koji se ne mogu vise brinuti za sebe? Ajte molim vas. Tko zeli naci posao - naci ce ga. Nije da su dale otkaz u NASA-i ...

VL
LI
liliZG
16:11 20.12.2021.

kako nam je objasnila jedna ravnateljica vrtića u novom zagrebu, 90% djece , čiji roditelji ostaju bez te potpore su djeca starija od 7 godina i idu ili će ići sl godine u školu, a samo njoj se vraćaju na posao tri djelatnice u područni vrtić... dakle...plaćemo jer djeca starija od 7 godina će biti u školi , vjerojatno i dnevnom boravku, kao i sva ostala djeca???? a za tih ostalih 10% koji će ići u vrtić ako im roditelj nađe posao preporućam vrtiće u centru grada koji zjape poluprazni...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.