Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA MNOGE SPORAN PRIJEDLOG
Povratak na članak

Profesor radnog prava: Otkaz radniku zbog necijepljenja vjerojatno protuustavan

Glavni direktor HUP-a Damir Zorić rekao je da ne bi bilo dobro da budu dodatno kažnjeni oni koji su već kažnjeni epidemijom, poslodavci i radnici koji su se cijepili, dodavši da razumije Plenkovićevu izjavu motivacijski, kao potrebu da se što veći broj ljudi u Hrvatskoj cijepi.

Komentari 22

SE
senijor121
15:05 05.07.2021.

Svaki poslodavac ima pravo i obvezu štititi svoje radnike od povreda i bolesti, a tako je i sa Covid zarazom. Tko ugrožava ostale radnike od zaraze necijepljenjem može odmah dobiti izvanredni otkaz .

VL
Avatar OPG
OPG
15:44 05.07.2021.

Cjepljenje nije obaveza, antiwaxer ima pravo izabrati otkaz.

VL
Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
10:07 05.07.2021.

Da, ustavno je pravo svakog građanina ove suverene i neovisne države pristupiti ili ne pristupiti (pro)cijepljenju. No kad radnik hoće ili traži posao triba li mu zdravstvena potvrda nadležnog specijalističkog pregleda da je zdrav za obavljanje ponuđenog posla, oli tii more po onoj, brajo "privati" se lopate ili pregače pa konobari ili već što triba raditi. More li Rvacki vojnik odbiti cijepi se, iako vojska nema sindikata da se more žaliti. U suprotnom slijedi radna knjiga i nogica. Barem tako vele, pred Ustavom smo svi "jednaki".

VL
DU
Deleted user
10:51 05.07.2021.

Bar on lagati ne mora, Pravnici svojim postupcima često nažalost oslobađaju krive, a osuđuju nevine, dati otkaz zbog necijepljenja je protuustavno, no ako u obrazloženju otkaza stoji da je otkaz uručen zbog , ugrožavanja zdravlja ostalih radnika, nemarom i nesavješnoščuu onda je ustavan i po zakonu, ako ustavni sudac nije onako izabran kako to Milanović gura.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
08:52 05.07.2021.

Politika je kriva, jer nije dozvolila razvoj poduzetništva. Razvijao se samo državni kapitalizam (visok pdv,novac u rukama političara) i turizam. Na puno toga će političari biti spremni, a krivica je samo njihova. Svaki amater zna, da ne smije imati toliki udio turizma u gospodarstvu, koliki ima Hrvatska. Do sada 34 milijarde troška zbog kovida i to samo u gospodarstvu, a prihoda (turizam slab) nema.

VL
VK
vječni krojf
09:43 05.07.2021.

Ministar rada je zaboravio reći da 4 miliona građana uplaćuje u državni proračun, a likovi iz Vlade pljačkaju taj proračun i to već desetljećima.

VL
SI
sisavac
09:44 05.07.2021.

a jeste nasjeli! politika stalno pušta probne balone, i onda čeka reakciju javnosti. svi su se pobunili, no ne baš svi, al ok, 'svi'. i eto političarima razloga da nešto ne naprave, ili da naprave. na svaku optužbu da su ili nisu nešto napravili, eto vam vaših tekstova i reakcija na prijedloge, razmišljanja o mjerama. morate shvatiti da su političari uvijek pokriveni, non-stop izbacuju dvosmislene izjave. ne možeš ga uhvatiti ni za glavu ni za rep. da bi mogli pomoć uvjetovati cijepljenjem, prvo bi morali natjerati čitav javni sektor da se cijepi, a to 'ne bu išlo'. zato, ne berite brigu, šopingirat ćete i dalje.

VL
DU
Deleted user
09:19 05.07.2021.

Prvo stožeraši ne daju ZDRAVIM ljudima da rade, a sad im prijete i da se moraju cjepiti da bi ostali koji su cjepljeni mogli raditi. Znači imamo zdrave i zdravije.. Ne, nije segragacija.

VL
EL
Elektra268
09:24 05.07.2021.

Nisam bio ni za ni protiv, ali nakon svega ovoga, nakon pritiska i ucjenjivanja, probudili su u meni inat. Hajde da vidimo kako ćete me natjerati da se cijepim!!

VL
Avatar Mega_London
Mega_London
10:25 05.07.2021.

Otkaz radniku zbog necijepljenja je sigurno protuustavan, ali nažalost, ne i na našem (protu)ustavnom sudu.

VL
LO
Lolita3
09:14 05.07.2021.

Koja država u svijetu ima obavezno cijepljenje od Kovida? Niti jedna. Britanija ukida sve mjere i najavljuje suživot sa kovidom kao i sa običnom gripom. Pa tko je ovdje lud? Ima nas jedva 4 milijuna (ako i to?), i sadd nas treba još prorijediti ili osakatiti neprovjerenim bućkurišem? Zašto? Da bi Farmaceuti i njihovi plaćenici zaradili koju milijardu više? Prestrašno!

VL
VI
Vita1
12:44 05.07.2021.

Zašto se necijepljene koji poštivaju epidemiološke mjere naziva neodgovornima?

VL
LO
Lolita3
12:13 05.07.2021.

Stvar je posve jednostavna: treba ukinuti dokazano nepouzdane testove i testiranja. Ne znam čemu proglašavati ljude "zaraženima" ako se oni osjećaju dobro i zdravi su? Pratiti samo broj osoba na bolničkom liječenju i nedajbože umrle i to je to...

VL
DU
Deleted user
09:05 05.07.2021.

Ma Nek daju svima otkaze! Samo izvolite!! Zna se da su bas ne cijepljeni oni radno sposobni, pa da vidimo ko ce ostat radit. Nek zaposle one iz Pride povorke i cijepljene penzionere. Sami sebi radite stetu Jer ce vam kasa ostat prazna za ove na drzavnoj grbaci a EU vam nece dati ni eura za pomoc. Ajde da vas vidimo!!

VL
DU
Deleted user
13:29 05.07.2021.

Internet sve pamti,mozda bude isto tako hrabar kad se pokrenu tuzbe,mozda se Nece skrivati nisam tako mislio,krivo su prenijeli,ja nisam kriv ,ja nisam nikoga prisiljavao,kao i svi takvi hrabri koji se pokazu poslije kao najveće kukavice

VL
DU
Deleted user
13:32 05.07.2021.

Jedino sto su sigurni da će biti cetvrti val a naravno idu dalje po redu kao i naredna doze boljeg kombiniranog cjepiva

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.