Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVOR PROF. ROKSANDIĆA
Povratak na članak

Profesor optužen za seksualno uznemiravanje: 'Nisam dobio pravovaljane prijave, to su sve krivotvorine'

Situacija je eskalirala još krajem siječnja nakon što su studentice istupile u javnost i kazale kako ih je prof. Roksandić seksualno uznemiravao prije nekoliko godina

Komentari 10

Avatar Pravosudac
Pravosudac
14:46 28.03.2021.

Neven Kramp i etika...

VL
Avatar Tombstone
Tombstone
15:42 28.03.2021.

Ako je ovo istina netko bi trebao krivicno odgovarati.

VL
ČS
Čuvaj se senjske ruke
15:12 28.03.2021.

Seksualno uznemiravao prije nekoliko godina!? Na temelju te rečenice mogu te zatvoriti i osuditi, bez ijednog dokaza!? Tko je ovo smislio bolji je od Nikole Tesle. Što profesori ne prijavljuju koje su glupače prošle fakultet na "lijepe oči"? Ili koja je glumica dobila ulogu u nekom filmu ili seriji a osim nogu i guzice nema ništa ni u glavi? Kad ćemo o tome čitati i kad će se o tome suditi?

VL
MK
MKinkognito60
15:17 28.03.2021.

Deponirana izjava, što to znači, nešto ću depobirati, postoji li za to nekakav urudžbeni spisak pa se može saznati kad je to deponirano ili je to nešto što se drži na nekom posebnom mjestu kako bi se po potrebi moglo upotrijebiti pa onda vratiti u hibernaciju. Ako se nešto neprihvatljivo dogodi bez obzira kada se skupi hrabrost za prijavu neka se prijavi i obradi. Takva optužba je za kabinet tužilaštva koje može reći ima elemenata za gonjenje ali je došlo do zastare. Ovako samo deponirana izjava daje sumnju u motiv ucjene i blaćenje nečijeg ugleda. Imali smo suradnicu na poslu koja je imala bujan i prilično izazovan dekolte, tko bi je slučajno pogledao već ni bio prijavljen za uznemiravanje, jednom je čak prijavila grupu muškaraca koji su se upravo nasmijali nekoj doskočici u razgovoru kad je ona prolazila kraj njih, nisu je ni vidjeli. Jednom je radila u iventurnoj komisiji i jednom kolegi je pod nos stavila dekolte kad je označavala inventar, taj kolega ju je prijavio za seksulno uznemiravanje. Međutim upravo zbog njegove prijave je ona čak podigla tužbu i na sudu su joj uspjeli objasniti kako može postojati i uznemiravanje od strane žena prema muškarcima. Na fakultetima postoji uznemiravanje profesora prema studentima ali postoji i obratno čak i više od strane studenata prema profesorima. Uznemiravanje nije vezano na spol jer oba spola si to uvrste jelovnik. Upravo akdemsko "kolega" dovodi do opuštenog razgovora koji nije strogo konvecionalan.

VL
DU
Deleted user
14:50 28.03.2021.

Ima ona jedna izreka " Ako laže koza, ne laže rog"

VL
LU
Luka233
14:49 28.03.2021.

Da je to jedino, a uzimanje novaca za nepostojece projekte, to bi se tek trebalo istraziti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.