Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE

Profesor koji je prijavio kolegu: Postoji puno dokaza, od diranja do skidanja grudnjaka...

Screenshot HRT
26.01.2021.
u 09:11

Profesor s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu Tomislav Gomerčić pomogao je bivšim studenticama s njegovog fakulteta koje su optužile jednog njegovog kolegu i podnio prijavu.

Seksualno zlostavljanje i uznemiravanje na zagrebačkim fakultetima bila je tema jutrošnje emisije U mreži prvog na Hrvatskom radiju.

Profesor s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu Tomislav Gomerčić pomogao je bivšim studenticama s njegovog fakulteta koje su optužile jednog njegovog kolegu i podnio prijavu.

–  Ima puno i konkretnih dokaza, od diranja, pa čak i skidanja grudnjaka i takvih stvari. Očito je da se hrpa studenata izuzetno neugodno osjećala u njegovom društvu. Vjerujem da je tim studenticama to bio pakao – rekao je Gomerčić, piše HRT.

Dodao je kako on sam nije znao za ovakve slučajeve, ali da se čini kako je velika većina studenata znala i bila svjesna, a očito i ljudi koji su bili blizu tog profesora.

– Bile jesu očito prijave i prije, službene ili neslužbene, očito se znala ta atmosfera. Neshvatljivo je da se ništa nije ranije poduzelo – rekao je Gomerčić.

Docentica s Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu Jasna Žmak rekla je pak kako je odlučila otvoriti kanal za prijavu i pozvati ih da prijave takve slučajeve te da danas ima 26 prijava.

– Važno je da se dogodila ova jedna šira mobilizacija gdje je puno žena odlučilo početi govoriti o tome i mislim da je ovo tek početak jedne priče koja će još dugo trajati – rekla je Žmak.

Komentara 4

ČS
Čuvaj se senjske ruke
09:30 26.01.2021.

Ne kažem da toga nema, al ovo su prijave bez ijednog dokaza. Dokaz je da su one 2rekle". Štoodmahnisu prijavile? Bojale su se? Sad se boje, a dok se to navodno dogodilo nisu!Kaj god. Ovo je hajka nečuvena. Februarka se svaki dan slika s drugim, a sutra će podnijeti prijavu. Tunema nikakvih dokaza osim da je "ona rekla."

IB
iva.begovic
10:13 26.01.2021.

Nemam razloga sumnjati u svjedočenja studentica o neprihvatljivom ponašanju profesora. Ipak, zašto je bilo potrebno da drugi profesor podnese prijavu? Mogao im je pomoći ali prijavu su trebale podnijeti žrtve, a ne treća osoba. Drage studentice, skupite snagu, građansku hrabrot i žensku solidarnost i zauzmite se za sebe svojim snagama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije