Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
učenje je - zabavno

Profesor daje online instrukcije iz matematike - besplatno!

Toni Milun (1)
Foto: Pixsell
1/3
02.10.2012.
u 19:56

Profesor Toni Milun i kolege putem priloga na webu objašnjavaju đacima gradivo 
iz matematike, fizike, statistike i hrvatskog jezika, što bi roditelji inače platili tisuće kuna

Popravni ispit iz matematike nekako mu je postala “tradicija”. Preznojavao se tih posljednjih dana i prvog i drugog razreda srednje škole jer gradivo koje se obrađivalo na nastavi nikako nije mogao shvatiti. U trećem srednje mu je dozlogrdilo – matematiku je počeo učiti preko interneta – prateći videolekcije 39-godišnjeg profesora Tonija Miluna. Jednu po jednu – baš onako kako se ona obrađuje na satovima.

Riješio test 100 posto

“Prvi put u životu riješio sam ispit iz matematike i imao 100 posto. Moj je profesor gotovo pao u nesvijest. Nije mogao vjerovati”, piše u pismu zahvale mladi srednjoškolac profesoru Milunu. Matematika više nije bauk!

Dovoljno je utipkati www.tonimilun.com i odabrati razred i nastavnu cjelinu. I pozorno slušati! Internetske instrukcije koje detaljno obrađuju gradivo posve su besplatne, a obuhvaćaju, osim gimnazijskog programa predmeta matematike, i lekcije iz fizike, ali i poslovnu matematiku i statistiku. – Ideja je nastala posve slučajno. Predavao sam matematiku i jedan od mojih učenika, nakon što je položio ispit, prišao mi je i rekao: “Profesore imate potencijala. Napravimo video stranicu.” – prepričava profesor Milun.

Potpuni volonteri

Ideja koju su počeli ostvarivati bez ikakve opreme, bez ploče, snimana mobitelom, razvila se u projekt o kojemu srednjoškolci dobro znaju – njime, štoviše, za instrukcije koje su im potrebne roditeljima štede i do tisuću kuna mjesečno.

Dosad je obrađeno 150 lekcija, a posjećenost stranice više je od 36 tisuća.

– Ovim ne mijenjamo obrazovni program, već pomažemo učenicima. Želim im pokazati kako i matematika može biti zabavna i lako razumljiva jer znanje se isplati. Često me učenici pitaju što će im u životu matematika – ali moraju razumjeti da je upravo ona osnova svih tehničkih djelatnosti – govori profesor koji video priloge snima u svoje slobodno vrijeme bez ikakve materijalne koristi. Uz njega na projektu volontira i 34-godišnji profesor fizike Kristijan Radmanović.

Njegove lekcije pomažu srednjoškolcima za lakše polaganje državne mature iz fizike, a instrukcije iz hrvatskoga jezika daje Vicko Krampus.

Komentara 7

FL
flok
21:11 02.10.2012.

što su ovi profesori ispaljeni, besplatno raditi dok njihove mamice troše na frizere i solarije, e jeste budale, da prostite

DU
Deleted user
21:24 02.10.2012.

Svaka mu čast na dobroj volji,malo tko bi to napravo.Evo baš jučer sam se pripremao za test uz njegove lekcije,pomoglo mi je nesto,ali zadaci koje mi imamo u testu su ipak zahtjevniji.

CH
chemica
20:42 02.10.2012.

Sramota hrvatskog obrazovnog sustava. Ako je gradivo prekomplicirano pa ga učenici nisu u stanju usvojiti u sklopu redovne nastave, onda neka se izvoli reducirati i prilagoditi uvjetima u kojima se provodi nastavni proces. Nije ovo više komunizam, izvolite djecu učiti stvarima koje će im osigurati kruh. Ako je nešto previše komplicirano onda je i NEBITNO za veći dio populacije. Ne idu svi za atomske fizičare, a još ih manje puca na Nobelovu nagradu. Kakve grozomorne gluposti djeca danas uče u osnovnoj školi...Neke od tih besmislica sam sreo tek na FAKULTETU!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije