Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Računalna prijevara

Prodavao preko društvene mreže pa ostao bez nekoliko tisuća kuna

surfanje,kompjuter,računalo,internet
Marko Prpic/PIXSELL/Ilustracija
03.02.2021.
u 12:21

Kako se navodi u policijskom priopćenju, porukom mu se javila nepoznata osoba te zatražila dostavu bankovne kartice s ostalim podacima radi uplate, a što je oštećeni i učinio, te mu dostavio tražene podatke

Muškarac (43) iz Brodsko-posavske županije nova je žrtva računalne prijevare. Postupajući po zaprimljenoj kaznenoj prijavi, službenici Postaje granične policije Vrpolje u utorak, 2, veljače utvrdili su da je 43-godišnjak oštećen kaznenim djelom računalne prijevare. Naime, oštećeni je 31. siječnja putem društvene mreže oglasio prodaju predmeta za iznos od nekoliko stotina kuna.

Kako se navodi u policijskom priopćenju, porukom mu se javila nepoznata osoba te zatražila dostavu bankovne kartice s ostalim podacima radi uplate, a što je oštećeni i učinio, te mu dostavio tražene podatke. Oštećeni 43-godišnjak je naknadno saznao da mu je nepoznata osoba s bankovnog računa podigla novac (nekoliko tisuća kuna).

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na pronalasku nepoznatog počinitelja kaznenog djela i podnošenju odgovarajućih pismena.

- Upozoravamo građane da ne nasjedaju na prijevare putem društvenih mreža te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama. Također, pozivamo građane da svaki sumnjiv način komunikacije prijave policiji – poručili su iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije