Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REGIJA BRUJI O DOKUMENTU
Povratak na članak

Procurio Janšin plan za 'mirni' raspad BiH i raspodjelu teritorija: Navodno je trebao biti poslan C. Michelu

Ministar vanjskih poslova RH Gordan Grlić Radman završio je službeni posjet BiH i, upitan o postojanju navodnog slovenskog non-papera s idejama podjele Bosne, rekao da EU i Hrvatska poštuju cjelovitost i suverenost BiH kao države

Komentari 136

Avatar Payback
Payback
15:58 15.04.2021.

BiH je de facto ionako protektorat...

VL
VC
value_chain
18:17 15.04.2021.

Ovo je dijete crtalo. Po ovome Hrvati gube Livno, Tomislavgrad, Kupres, Prozor, Uskoplje, Novi Travnik, Vitez, Busovaču, Kreševo, Kiseljak, Jajce, Žepče, Usoru, Glamoč, B. Grahovo, Drvar i dio Brčko distrikta, a dobivaju istočni Mostar, Jablanicu i dio Konjica.

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
19:27 15.04.2021.

Sada se vidi koja je greška napravljena i to su priznali poslije Ameri što nismo ušli u Banja Luku, a trebalo je samo još 1-2 dana. Da je do toga došlo, ne bi se sada pričalo o ovom. Ne bi bilo zapadne "Republike Srpske".

VL
Avatar GeniKameni
GeniKameni
18:38 15.04.2021.

Najveci neprijatelji opstanka BiH kao cjelovite drzave su upravo oni koji je svojataju i koji su se navodno najvise borili i bore za nju, a to su BiH muslimani ili kako oni sebe sada zovu... Bosnjaci. I sto je najtragicnije, oni stalno prijete nekakvim ratom, pa cak i terorizmom, ako ne bude po njihovom! A bagra ne shvaca da je i obicnom muslimanu na vrh glave i rata i ratnih strahota. I na koncu konca, u tom ratu kojim oni prijete, vidim Srbe i Hrvate kao saveznike. To sam govorio dok je onaj rat 90-ih jos bjesnio, kad su muslimani poceli sa svojim koncentracijskim logorima za Hrvate, ne prezajuci ni od ratnih zlocina, za koje nazalost nikad nisu odgovarali. S ovim sto rade Hrvatima u Federaciji, samo su ucvrstili zelju Srba za izlaskom iz te nesretne tzv. drzave. A ako nastave s ovakvom retorikom, ni Covicu ne preostaje nista drugo nego da fura Dodikove ideje i retoriku...

VL
TH
theo
16:38 15.04.2021.

znam da je službeni stav bošnjaka da bosna ostane cjelovita, srba da se pripoje srbiji, a stav hdz-a i plenkovića nam je nepoznat, zapravo jest poznat ono kaj naredi brisel....

VL
PS
PLETER S PLIVE
16:38 15.04.2021.

Probni baloni se puštaju. I opet Slovenci. Mnogi suvremenici se sjećaju kada su Slovenci prvi objavili prijedlog o konfederaciji nekadašnje SFRJ. Mnogi su se tada smijali i odmahivali rukom... Slovenci su, mora se priznati, politički najpismeniji Južnoslavenski narod.

VL
Avatar Vakserčina
Vakserčina
15:58 15.04.2021.

Hrvate stislo u par mjesnih zajednica na jugu. Mislim da ovo može potpisati samo Hdz i Sdss

VL
DU
Deleted user
16:40 15.04.2021.

Zašto smo gradili Pelješki most?

VL
DU
Deleted user
18:07 15.04.2021.

Kad bi Janša znao povijest tih prostora koje priključuje Srbiji , malo i se zamislio, poslije 1054 godine granica između oravoslavne crkve i katoličke dogovorena je na Drini pa dunav, s tim da je Duklja danas Crna gora bila katolička,a, Dio vjernika sa zapadne strane zadržao je istočni obred, jedni su (grkokatolici priznali Papu, drugi su sami birali svoje mitropolite, Ti koji su zadržali istočni obred nisu bili samo Srbi(tada nacija nije bila bitno određenje). Potom povijest ide i 1699, godine za vrijeme prve i druge seobe srba preko milijun srba bježi u Ugarsku i Austrougarsku koja ih prima kao ljude,jer im je Sbija bila saveznik . Poslije ubojstva Obrenoviča, Srbija mijenja stranu, sarajevskim atentatom koji organizira srpski oficir APIS ubija prijestolonasljednika države koja je spasila glave milijun njegovih predaka. Atentat je povod za 1, svjetski rat koji austrougarska gubi. Asbija dobiva pod ćižmu prostore Jugoslavije. Plaća Carigradu 1,5 milijuna švic. franaka i dobiva njihova pravoslavna crkva prvi puta pridjev "Srpska pravoslavna crkva. Od tada SPC silom asimilira sve vjernike istočno pravoslavne vjere pod Srbe iako večina to nije bila. UCrnoj gori otimaju crnogorskoj autokefalnoj crkvi imovinu i stvaraju srpsku pravoslavnu crkvu. Dakle ako se Janša i svijet zalažu da priznaju zločinima i prevarom osvojene prostore kao srpske, onda neka se uskoro pripremi gdje će u Sloveniji povuči korekciju granice, jer mitropolit SPC zagrebačko ljubljanski i vascele italije.

VL
Avatar SileZla
SileZla
17:28 15.04.2021.

Grahovo i Drvar su geopolitički Hrvatskoj puno važniji od Jablanice i Konjica.

VL
DU
Deleted user
16:51 15.04.2021.

Krajnje je vrijeme da se ova karikatura zvana BiH demontira. Drzava koja zivi na infuzi EU nema buducnosti. Tri naroda zive svako u svom rezervatu,sta dalje reci. Jedino sto ih veze to je komaptibila ekonomija iz vremena bravara,razlikuju se povijesno,lingvisticki i vjerski. Citava ta konstrukcija podsjeca me na SFRJ a znamo kako je ta utopija zavrsila.

VL
Avatar Matija22
Matija22
15:54 15.04.2021.

što ne bi podjelio svoju sloveniju, samo bi tuđe dijelio

VL
Avatar ilirac
ilirac
16:58 15.04.2021.

Da nisu ameri pogrijesili 95te i zaustavili nas, sto su i priznali, danas bi bosna i hercegovina bila stabilna drzava zasigurno clanica nato-a ako ne i eu-a. Eto kad su vec priznali pola im se prasta

VL
AL
Alfred
18:02 15.04.2021.

Onako kako Brcko distrikt funkcionira, mogla bi cijela BiH. Je li zaista podjela BiH dobra za BH Hrvate? Moguce za par hercegovackih opcina. A sto s ostalima? Mislite li da bi Kiseljak, Vitez, Kresevo, Zepce, pripali Hrvatskoj? Dakle poslije zrtvovanja Bos. Posavine da bi braca s juga dobili svoju "drzavu" sad treba i ostale Hrvate u Bosni zrtvovati? I nejasno je sto s Orasjem, Odzakom..Istinski Hrvati domoljubi ovakvu podjelu BiH nikada nece podrzati.

VL
BU
Bubalamala
22:01 15.04.2021.

Koje gluposti da nije za vjerovati.

VL
DU
Deleted user
23:05 15.04.2021.

Zadnji puta kada je takav kaplar nacrtao kartu anšlusa Austrije, bilo je velikog sr nja, Benti ove kaplare kad se počnu baviti strategijom, a neznaju ni što ta riječ znaći

VL
Avatar primorac
primorac
19:46 15.04.2021.

Pa kakava je ovo lakrdija daj malo podebljaj nase grane

VL
Avatar ilirac
ilirac
17:01 15.04.2021.

Karta je dosta gruba pa mi je nejasno gdje se nalazi mostar. Jesu li slovenci ostavili problem za narednih 50 godina

VL
DU
Deleted user
18:26 15.04.2021.

Kud će Zdravko Mamić ako ispeglaju granicu? :))

VL
KO
Konstantinos
00:29 16.04.2021.

Vucic-Orban-Jansa! To je dodvoravanje Srbiji kako bi stekla dominantnu poziciju izvan EU. Novi hegemon nad BiH, Crnom Gorom i Kosovom. Ovo je "Torpediranje" hrvatskih pokusaja da se jedinstvena i cjelovita BiH pripremi za clanstvo u EU i NATO i prikaze kao ne funkcionalnu drzavu, gdje bi Dodik i njegove harambase bile nagradene sto 20 godina sustavno podmecu klipove razvoju drustva i drzave u Bosni i Hercegovini. Ali, to su samo pusti snovi. Tko zna mozda se iz ovoga rodi nesto i novoga, a to je da ce samo osnaziti one koji zagovaraju jedinstvenu ali konfederalnu BIH sa 3 ravnopravna kantona. Netko je pleo mrezu da negog saplete a na kraju ce se taj isti saplesti. Ne bi me cudilo da hrvatska diplomacija, kao po obicaju ima udaljene prste i pusta da se Slovenci i Madari otvoreno izjasne na cijoj su strani i tako se diskreditiraju kao nosioci Miloseviceve politike, jer, Hrvatskoj je sasvim dovoljno da se BiH preustroji kao jedinstvena i funkcionalna drzava, sa ravnopravnoscu sva tri naroda. Ako je ovo tako, a moglo bi biti, onda je ovo genijalan potez nase "nevidljive" diplomacije kojoj je ipak prece ocuvanje i odrzanje cjelovite susjedne nam BiH. Nadam se da ce se moja predvidaja obistiniti.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.