Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priprema teritorija
Povratak na članak

Evo što je Hrvatska odgovorila na srpske optužbe

Optužbe iz Beograda gomilaju se kako se bliži 3. ožujka i usmena rasprava o tužbama za genocid

Komentari 102

NM
nick.mos.96
15:41 09.12.2013.

Haha ko nas brani od Srba Pusicka hns ? Mozda njen brat Zoran ili mozda Jovanovic ? Pa ja vjerujem da u Srbiji ima vise ljudi koji bi ljepse rekli o Hr

VL
ST
StaraPjesma
14:45 09.12.2013.

Osobno u ovom tekstu nisam primjetio tu spomenutu "ostru reakciju". Ovo je cisto pravdanje nakon sto su nas Srbi po tisuciti put ukorili i optuzili da smo fasisticka drzava. Kao sto je ministar Jovo slao udzbenike na recenziju u Beograd sada se Veca na Srpske optuzbe pravda: ali mi se trudimo!

VL
PE
Petro112
14:40 09.12.2013.

Nema tu diplomatske odlučnosti "naše" vlasti. U regionaštvu nikako da kažu ono što slijeduje agresorima, jučer oružanim danas u provođenu "SANU 2". Vlada nije nesposobna samo gospodarski već u svim segmentima. Nema Srbija nikakvih prava spočitavati ikome išta poslije svih zločina koje je natravila svim susjedima u prošlom ratu. Kako netko tko, je cijeli jedan grad (Sarajevo) pretvorio u konclogor i to pune četiri godine, jauče zbog animoziteta prema njima. A o pravednosti svjetskih moćnika - dovoljno je sjetiti se da je Srbija i nagrađena dobivši državu u Bosni i Hercegovini.

VL
Avatar comparator
comparator
14:52 09.12.2013.

Vrlo mlaki odgovor s premalo argumenata. Hrvatska u Evropi ponaša se suviše infriorno. Sjetimo se Slovenije koja nam je postavljala uvjete koje smo pokorno ispunjavali. Postavimo se čvrsto jer njima je potrebna naša podrška.

VL
ST
stomugromova
15:34 09.12.2013.

Nikolić izjavljuje da Vukovar srpski grad i što se Hrvati imaju tamo vraćati.Istovremeno teroriziraju hrvatsku bunjevačku manjinu,pokušavajući je otrgnuti od matice i posrbiti.

VL
DI
Dingač
15:43 09.12.2013.

jadan odgovor od jadne vlade. meni to više liči na raport. ovi naši jadnici se vječito opravdavaju četnicima. tražite već jednom ratnu odštetu od Srbije pa nek se oni misle tko je kriv a tko prav. sad smo u EU i napokon možemo koristiti sva svoja prava i pomoći svojim oštećenim građanima.

VL
Avatar ANALFABETAFOB
ANALFABETAFOB
15:07 09.12.2013.

srbi i na sud dolaze nedostojanstveno...već viđeno, a prodavali bi svoju "kulturu"

VL
AF
afer
15:19 09.12.2013.

Odvjetnika koji je vodio predmet genocida su otpustili a sada rade predstavu za narod. fuj.

VL
Avatar Maximilian Jure Kučina
Maximilian Jure Kučina
16:03 09.12.2013.

Ovo nije nikakav odgovor. Ovo je nekakvo cmoljenje i stucanje bez konkretno imenovanih stvari tj. agresora i posljedica agresije. Zanima me kako je moguce da se agresor (Srbija),20 godina poslije pretvori/prikaze kao zrtva. No,ovaj odgovor i nije cudan ako se se prisjetimo tko su sve savjetnici u drzavnom vrhu i kako gledaju na DR.

VL
KR
KroničarHr
15:34 09.12.2013.

Pitanje aktualnome državnome vrhu: Jeste li kada i bilo gdje, te zašto niste u ovim odgovorima svjetskim diplomatima naglasili na vrlo realnim standardima izrađenu procjenu od 60 milijardi tadašnjih njemačkih maraka / realno današnjih 60 milijardi EUR-a/ štete koju su hrvatski Srbi i Srbija učinili Hrvatskoj u razdoblju od 1991-1998- godine? Jeste li naglasili i smijete li uopće radi svoga hrvatskoga naroda, specificirati koliko je u ovome :Hrvatska je od rata uložila 5,5 milijardi eura proračunskih sredstava te obnovila oko 150.000 stambenih jedinica....." utrošeno na izravnu pomoć ljudima koji su razarali Hrvatsku uz pitanje postoji li i jedna država svijeta koja bi to učinila? Neshvatljivo je da se danas kada još nisu svi pobijeni ni pokopani, kada ni jedan posto zločinaca nije procesuiran, kada još uvijek nije obnovljeno ni iz bliza sve što su srpske granate razorile, kada umjetnine, materijalne vrijednosti i gotovo kompletna arhiva hrvatske države do 1990. godine od iznimne važnosti za nacionalnu sigurnost još uvijek jesu u Beogradu nakon klasične otimačine i pljačke, Hrvatska sebi dopušta - diplomatski se braniti pred svijetom od te i takve Srbije i tih i takvih Srba!!? Neshvatljivo je da se bilo koji normalan narod nakon televizijskoga rata, koji je cijeli svijet gledao može dovesti u poziciju da mu agresor nezabilježenoga ponašanja od II. svjetskoga rata - određuje javno bez da trepne okom, kriterije ponašanja! Stvarno imamo politiku!?

VL
Avatar keating18
keating18
16:04 09.12.2013.

Nisam znao da se skoro 200 000 Srba vratilo, onih koji su zajedno sa Srbijom okupirali trećinu Hrvatske?! Nevjerovatno, od skoro 400 000 Hrvata koji su protjerani iz genocidne RS u BiH nije se vratilo ni 20 000 Hrvata. A o protjeranim iz vojvodine da i ne pišem... Ovo nije žestok odgovor hrvatske diplomacije nego konstantno Josipovićevo sekundiranje velikosrpskoj politici. Beograd očito zna ko sjedi u Zagrebu i zato se osjeća velikim i jakim, iako je svjestan da Hrvatima gleda u stražnjicu ali znaju da imaju Josipovića, Pusić, Milanović, Jovanocić; Grčić... sve balvan revolucija i hrvatski jugosloveni

VL
Avatar gladnijura
gladnijura
14:53 09.12.2013.

Sve nabrojano, sa tužbom za genocid nema veze. Ovo su događaji iz sadašnjosti osim izbjeglica i nestalih iz vremena Domovinskog rata.

VL
Avatar MihaNN
MihaNN
16:41 09.12.2013.

Ova reakcija je oštra kao tupa pila! Prava oštra reakcija je povlačenje veleposlanika i zatvaranje granice,sve drugo je samo uzaludno gubljenje energije. Ah,šta drugo očekivati,znamo svi kako diše naša politička elita na Pantovćaku i Banskim dvorima.

VL
MO
mojazemlja
17:30 09.12.2013.

Moj stric je jedno vrijeme živio/radio u Njemačkoj.Nijemu se svidjelo,i otišao...zauvjek..eto

VL
DO
dobar
16:51 09.12.2013.

Koji odgovor nasih ovo mi lici vise na ispricavanje malog djeteta kad nesto ucini, ni slova o nasim nestalima ni slova o paljenju Hrvatske zastave ni slova o progonu Hrvata iz vovodine sSrijea posrbljavanju Hrvata Bunjevaca pa koga mi toto imamo u politici kakove to neznalice. Koliko god Srbe iritira pozdrav Za Dom toliko Hrvate iritiraju njihova tri prsta uzdignuta jer upravo sa ta tri prsta uzdignuta su pozdravljali kad su ucinili najvece zlocine u Hrvatskoj za vrijeme domovinskog rata i kome da se Hrvatska ispricava agresoru. Koje debile imamo mi u samom vrhu politickom . Ali tko da brani Hrvatsku od tih napada kad imamo 42 posto srba u vlasti a oni su jos uvijek ugrozeni u Hrvatskoj treba donijeti zakon Ustav nema manjina ako zivis u Hrvatskoj onda si drzavljanin Hrvatske kao i u Francuskoj a ako to nezelis put je otvoren i sretan im put neka onda potraze srecu tamo gdje nece trebati postivati drzavu i drzavne simbole one drzave u kojoj zive.

VL
EM
el matador
16:07 09.12.2013.

Uh oštrine, usra se u gaće! Ovo naše pravdanje srbiji me tako živcira, šta se niko ne zapita što su oni napravili u vezi protjeranih hrvata iz srbije(vojvodine), pitanju nestalih,ratne odštete ... Mi rušiteljima ustavnog poretka hrvatske obnavljamo kuce aa oni se još bune,nisu zadovljni još malo pa će se tražiti odcjepljenje,jer o pravima manjine većina nema pravo odlučivati

VL
Avatar pretorijanac
pretorijanac
18:21 09.12.2013.

Samo poltički slijepac ne vidi na djelu Drugi memorandum SANU....ili ne žele vidjeti naši političari to. http://hr.wikipedia.org/wiki/Drugi_Memorandum_SANU

VL
DU
Deleted user
15:50 09.12.2013.

kako se mi opet branimo .... ko da smo kocijaska djeca u drustvu bogatasa ....strasno

VL
DU
Deleted user
17:46 09.12.2013.

Nedemokratske totalitarne vlasti,države i narodi imaju bolesnu naviku privilegirati svoju manjinu gdje god prisilom mogu.Rusi pokušavaju u Ukrajini,srbi pokušali u Hrvatskoj i djelomično uspjeli u BiH.Nakon smrti tita srbi su radi privilegija pokrenuli osvajački zločinački rat.

VL
BB
branimir.bauer.9
16:08 09.12.2013.

"Hrvatska je strana oštro reagirala nakon što je srbijansko Ministarstvo vanjskih poslova na čelu s Ivanom Mrkićem..." Imat li vi dojam da je oštro reagirala ?

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.