Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOKUMENT DIJALOGA
Povratak na članak

Pročitajte izdvojena mišljenja sedmero članova Vijeća

"Podržavamo i naglašavamo poruku iz „Dokumenta dijaloga" (str. 20) prema kojoj „uvijek treba polaziti od toga da Republiku Hrvatsku simboliziraju samo i isključivo obilježja državnosti koja je sama stvorila, a koja su zapisana u članku 11. Ustava Republike Hrvatske te su razrađena u mjerodavnom zakonu"

Komentari 118

DU
Deleted user
15:51 02.03.2018.

Sada bi akademik Kusić morao objasniti,kojom je akrobacijom došao do zaključka o visokoj suglasnost svih članova komisije i to prezentirao javnosti.Najmanje to.

VL
IL
ilijan1a
16:36 02.03.2018.

Zvijezda nas je napala rušila i ubijala i nema joj mjesta u Hrvatskoj.

VL
Avatar arhaika
arhaika
16:46 02.03.2018.

vukovar, skabrnja, c. zvijezda i kokarda zajedno. u nasoj zemlji pozdrav koji je donio slobodnu RH zabranjen, a onaj pod kojim su ubijani Hrvate " nije sporan". prestrasno!

VL
RE
reborn
15:24 02.03.2018.

Koliko to članova ima ovo vijeće, kad tvrde da su postigli "visoki stupanj suglasnosti", a ono - 7 izdvojenih mišljenja?!? Da su glasovali o zaključcima, ne bi usvojili NIŠTA!

VL
Avatar anti_komunist
anti_komunist
15:09 02.03.2018.

bez lustracije nema croatie.....

VL
SO
Somelier
16:04 02.03.2018.

Vidim da ste se bavili glupostima i rukovodili se nerealnim dokazima. Kod zabrane petokrake navodite kako je samo jedna zemlja EU zabranila petokraku a ne uzimate u obzir da je Hrvatska jedinstveni primjer i ne može se usporediti sa drugima. Hrvatska je dva puta napadana od iste te petokrake dok druge zemlje nisu. To bi i nepismen znao prepoznati a nisu to vrhunski stručnjaci i povjesničari. Sramota. Isti slučaj je sa "Za Dom Spremni". Jedino Hrvatska ima taj primjer gdje je dvaput napadnuta od praktično istoga neprijatelja. Ovaj puta kombinirano petokraka i kokarda. Ti agresori rezervirali su za sebe sve Titove i Četničke pjesme a Hrvatskoj su ostali samo "Bojna Čavoglave", "Jura i Boban" i "Za Dom spremni". Dragi Luciči i Nazori bi li se to moglo uzeti u obzir da je Hrvatska jedinstvena u tome. Nema primjera osim ako si zamislite da bi Njemačka zaratila sa Francuskom koji bi pokliči bili. Sigurno ne Čao Angy.

VL
Avatar M O L O T O V
M O L O T O V
17:44 02.03.2018.

E gospodo draga, a kako će onda jednoga dana u Hrvatskoj zaigrati npr. "Crvena zvezda" ?

VL
DU
Deleted user
16:53 02.03.2018.

Bravo Hrvatska ! Složili smo se da se u ničemu ne slažemo. Zato molim hrvatski narod da pokrene ZAKONODAVNI REFERENDUM o simbolima ,istanbulskoj konvenciji,izbornom zakonu ,dopisnom glasovanju i povratu oduzete imovine. Nakon toga ćete vidjeti razmišljanje hrvatskih ljudi ,a zakonini će biti na tragu želje ogromne većine Hrvata.

VL
CH
chanchir
19:36 02.03.2018.

natjecanje udbasa ko ce bit veci rvat.i u komentarima.lizoguzi svakom sistemu

VL
DI
Diesel
15:12 02.03.2018.

Sramota!

VL
DA
damascus
17:31 02.03.2018.

Za akademika Kusića, se zna da ima duboko umočene prste u strukture komunisitičke vlasti pa ovo i ne čudi. Prikladna osoba sa putrom na glavi i hrvatske nacionalnosti da napravi pomirdbu ali na način da jedni budu neokrznuti a drugii stigmatizirani. Plenković se zaigrao sa nekakvom ad hoc komisijom koja će odraditi što joj on naloži, budući i njegovi potječu iz istoga miljea kao i Z. Kusić.

VL
Avatar comparator
comparator
16:07 02.03.2018.

Dakle lijevo krilo vijeća koje je namjerni osnovano u omjeru tri prema jedan ili više je donijelo predviđajuću preporuku koja bi mogla biti na tragu izjave Vesne Pusić i da su partizani ubijali s pravom zarobljenike što je isti stav Šešelja koji je rekao da srbi slobodno ubiju svakoga kao kera ako ustvrdi da je Baranja Hrvatska.

VL
DD
dobar.d
14:19 03.03.2018.

ZA DOM (SPREMNI) je stari hrvatski pozdrav. Iza ZA DOM logicki slijedi (kao odzdrav) SPREMNI. Ako je ZA DOM bio poklic Zrinskog i mnogih poslije (ali i prije) njega, te ako kao takav podrazumijeva odzdrav (nekada je to bilo SPREMNI I UMRIJETI ili samo (skraceno) SPREMNI) onda se cudom cudim da Nazor i Lucic mogu tvrditi da je taj pozdrav ekskluzivno ustaški?!?!?!? Kakvi su to povjesnicari koji tako falsificiraju povijesne cinjenice? A cak i da je ekskluzivno taj pozdrav bio ustaški (prije HOSovog procišcenja istog u Domovinskom ratu), tada se treba podsjetiti na slijedecu cinjenicu : Ustaški pokret prije WWII je bio nešto najlegitimnije i najcasnije jer je nikao kao posljedica velikosrpskog terora (nakon ubojstva Radica i ostalih hrvatskih zastupnika u beogr. skupštini) nad hrvatskih narodom. U predratnom razdoblju su ustaše i komunisti suradivali uporavo na platformi otpora prema velikosrpskoj hegemoniji i brutalnom teroru koji je nemilice provoden prema guskama zaglavinjalim u jugoslavensku maglu. S druge pak strane komunisti otvoreno pohvališe Hitlera (bijahu na nacistickoj strani gotovo pune dvije godine 1939 - 1941 trajanja WWII) kad je ovaj okupirao Poljsku. Kako onda komunisticki pokret može biti opran od suradnje s Hitlerom (gotovo pune dvije godine - sve do napada Hitlera na SSSR)??? Dakle, ako je NDH nužno zlocinacka samo zato što je bila u koaliciji s Hitlerom, onda su i Titovi partizani nužno zlocinci po toj istoj osnovi, cak i bez Blajburga (pola milijuna Hrvata)

VL
Avatar Časnik2
Časnik2
17:08 02.03.2018.

-"Još zabavnije, Lučić je rat u BiH dočekao na visokoj poziciji u Centru službe bezbjednosti (CSB) u Mostaru, te ga dio ekstremne desnice, poput Josipa Jurčevića i Ljube Ćesića Rojsa, optužuje da je udbaš"-....................vrlo zanimljiv lik, kak kažu Dalmatinci "uvik uz vlast"!

VL
Avatar arhaika
arhaika
00:13 04.03.2018.

mmmm

VL
NE
Neretva
15:43 02.03.2018.

I ja imam izdvojeno mišljenje,molim za riječ!

VL
RI
river
01:04 03.03.2018.

izgleda da ce poslije izbora u Saboru vecinu sacinjavati neovisni zastupnici

VL
PR
pritiskovic
15:34 02.03.2018.

Košić nije mogao nazočiti pa poslao zamjenu?

VL
VA
vadis1
15:13 02.03.2018.

Lucic je od jugoslavenkog udbasa postao hrvatski fasist, ili hrvatska inacica istoga Ustasa. Antifasizam i antiustastvo su civilizacijske stecevine.

VL
BU
Bubalamala
16:44 02.03.2018.

Hrvatski problem je sad izašao na vidjelo, izjednačiti naciste sa komunistima ili fašizam sa antifašizmom inače mira neće biti.Dok je fašizam osuđen praktično od cijelog svijeta, komunizam je bio ne demokratski ali je takav toleriran.Besmisleno je ta dva režima trpati u isti koš !

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.