Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident na platku
Povratak na članak

Pročelnik riječkog HGSS-a: Postoji i druga snimka, koliko sam čuo, koja u potpunosti opisuje događaj

Do incidenta je došlo u nedjelju navečer nakon što su trojica mladića, inače istrenirani borci MMA-a, pretukli i teško ozlijedili jednog pripadnika HGSS-a, kao i jednu ženu. Teže je ozlijeđen i jedan muškarac koji je prvi pokušao pomoći napadnutom HGSS-ovcu. Općinsko državno odvjetništvo je dobilo službeno izvješće policije o incidentu na Platku.

Komentari 1

DA
damascus
18:57 03.02.2023.

Meni poznati zagrebački slučaj. Biciklist pretuče šetača psa na nogostupu jer ga je upozorio da vozi po nogostupu, ubije Boga u njemu, dolazi policija, vidi ranjenoga čovjeka i pozove hitnu pomoć koja ga odveze u bolnicu a policija, jer se radi o lakšim ozljedama (nema lomova, ima oguljotine po glavi, kontuzije, razderotine po tijelu) . Policija podnosi prekršajni optužni prijedloig prekršajnom sudu i nasilnik je osuđen sa 400 kn kazne. Oštećeni privatno prijavljuje Kaznenom sudu nasilnika a općinski sud oslobađa nasilnika unatoč nalazu vještaka liječnika, liječnika iz bolnice te svjedocima koji su potvrdili nasilan čin. Drugoastupanjski sud po žalbi oštećenoga ukida takvu nakaradnu presudu i sudu vrača predmet na ponovno suđenje u cijelosti iznova koji postupak je i dalje u tijeku, možda i pred zastarom, a kako je sutkinja sklona nasilniku, velika je mogućnost da će ga ponovno osloboditi iako je sve potkrijepljeno nedvosmislenim argumentima, a što je i drugostupanjskom sud utvrdio. Evo to je naša Hrvatska. Tako i ovdje policija. I zato je tolko nasilja jer organi prevencije i represije zapravo štite nasilnike a ne mirne građane. Pogotovu i ako imaš člansku iskaznicu. A ovaj nasilnik u vrijeme počinjenja bio je štičenik pokojnog gradonačelnika Zagreba i njegov viječnik u Zagrebu. U Americi se to rješava u par dana i takvoga nema na ulici par godinama.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.