Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi u prometu

Orkanski vjetar zatvorio ceste, prevrnuti kamioni... HAK: Ne krećite na put

A1 kod Zagvozda u srijedu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
23.03.2018.
u 08:15

HAK moli vozače da ne kreću na put iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto do smirivanja vremenskih uvjeta

Zbog izrazito loših vremenskih uvjeta, uključujući orkanski vjetar, snježnu vijavicu i snijeg, HAK jutros savjetuje vozačima da odgode svoje putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto. Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto mogu prometovati samo osobna vozila, i to državnim cestama DC50 i DC27 čvor Sveti Rok (A1) – Gračac – Zaton Obrovački – Benkovac i dalje prema Dalmaciji i obrnuto.

Za ostale skupine vozila trenutačno nema slobodne ceste iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto. Zbog popunjenosti odmorišta na autocesti A1, HAK moli vozače da ne kreću na put iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto do smirivanja vremenskih uvjeta.

Eventualne promjene stanja u prometu možete pratiti ovdje.

Na autocesti A1 Rijeka – Zagreb na 56. km u smjeru Rijeke zbog prometne nesreće treba voziti oprezno. Vozila su u zaustavnom traku. Zbog prevrnutih teretnih vozila na cesti između Gračaca i Obrovca na nekoliko dionica vozi se otežano jednim trakom zbog naizmjeničnog propuštanja vozila. 

DHMZ za danas najavljuje u većini krajeva umjereno i pretežno oblačno vrijeme. Povremeni snijeg uglavnom se očekuje u Lici i Gorskom kotaru te na istoku Hrvatske, posebice u prvome dijelu dana. U Dalmaciji, većinom južnoj, bit će kiša, a mjestimice je moguća i susnježica ili snijeg. U Istri te ponegdje u Hrvatskom primorju bit će barem djelomice sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, krajem dana na krajnjem istoku jugozapadni. Na Jadranu će biti umjerena i jaka, mjestimice olujna bura s orkanskim udarima, poslijepodne u slabljenju. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 2 do 8, na Jadranu između 7 i 12 °C.

A1 kod Zagvozda u srijedu
1/21

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su:

– autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje

– autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Delnice (obilazak je državnom cestom DC3)

– državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54)

– DC1 Ondić-Gračac-Knin (zbog snježne vijavice)

– Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene

– Paški most

– DC118 Vela Luka-Korčula na predjelu Dubovo (zbog snijega na kolniku, obilazak: Čara-Smokvica-Kaplja).

Samo za osobna vozila otvorene su:

– autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica

– Jadranska magistrala (DC8) na dionici Novi Vinodolski-Senj

– DC27 Gračac-Zaton Obrovački

– DC50 čvor Sveti Rok-Gračac.

Snijeg pada u Lici, Dalmaciji i Slavoniji. Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da ne kreću na put bez zimske opreme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije