Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Problemi u prometu diljem zemlje: Meterolozi najavljuju dodatno pogoršanje vremena

Snijeg
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/3
11.12.2019.
u 08:09

U četvrtak i petak će biti oblačnije, uz povremenu kišu koja će biti obilnija i praćena grmljavinom posebice u petak.

Nakon dužeg razdoblja lošeg vremena građani će moći uživati tijekom srijede u malo stabilnijem vremenu, no na Jadranu puše  jaka bura s olujnim, ponegdje i orkanskim udarima koja je dovela i do problema u prometu. 

Kako prognozira meterolog Zoran Vakula za HRT, stabilizacija vremena koju su mnogi dočekali bit će kratkotrajna. U četvrtak i petak će biti oblačnije, uz povremenu kišu koja će biti obilnija i praćena grmljavinom posebice u petak. Na Jadranu postoji i mogućnost tuče, dok će u unutrašnjosti biti i snijega. Probleme bi mogao stvarati i vjetar, ponajviše na području Jadrana u petak i to zbog nagle promjene smjera. 

Stanje na cestama

Zbog olujnog vjetra za sav su promet zatvorene: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče, između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, a obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar i Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina) na: Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog, državnoj cesti Borje-Klapavice, autocesti čvor Draga-čvor Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica. dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina) na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Karlobaga.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski, a mogući su i odroni. U prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen, katamaranska linija Rijeka- Lun (Tovarnele)-Rab te katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Milna-Split, Jelsa-Bol-Split, Zadarsko okružje i brodska linija Vrgada-Pakoštane-Biograd, navodi HAK. 

Vrijeme za ostatak tjedna

U četvrtak će se ponovo naoblačiti, dok će u unutrašnjosti mjestimice biti kiše, a u nekim dijelovima Hrvatske i snijeg. U petak se očekuju obilnije oborine, no nakon petka vrijeme će se smiriti i bit će postupno toplije. 

- I na Jadranu u četvrtak stiže novo naoblačenje i kiša, u  petak i obilnija, praćena grmljavinom. Uz to će u petak zapuhati jak i olujan južni vjetar i jugo, zbog kojeg će vjerojatno biti visokih valova i plavljenja obala. Potkraj petka najprije na sjevernom dijelu vjetar će naglo okrenuti na sjeverozapadni, ponegdje jak i olujan, uz obalu i buru, pa imate li plovila u moru - u petak svakako ne njih pripazite. Od subote će vrijeme biti povoljnije uz podosta sunca, slabiji vjetar i porast temperature, prognozirala je za HRT dr. sc. Nataša Strelec Mahović iz DHMZ-a.

Komentara 1

ZO
Zooltan
09:16 11.12.2019.

u ovo doba neće biti sparno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije