Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neprofesionalizam

Problemi na HRT-u: Goran Radman ostaje bez 15.000 kn plaće

Goran Radman
Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
29.05.2013.
u 15:04

Programsko vijeće raspravljalo je i o istupu Zorana Šprajca koji je u najavi Dnevnika 26. svibnja govoreći o inicijativi ''U ime obitelji“ tu inicijativu nazvao ''homofobnom izmjenom ustava“.

HRT će u od srpnja ponovno pratiti podatke o gledanosti. Glavni ravnatelj Goran Radman vjeruje da će novi ugovor biti povoljniji za njih, a ne zna hoće li ga opet potpisati s AGB Nielsenom, jedinom agencijom u Hrvatskoj za koju je poznato da ima uređaje potrebne za taj posao.

Radman tvrdi kako ima i drugih agencija, a odlučit će nakon javnog natječaja. Ugovor s AGB Nielsenom HRT je raskinuo u prosincu, no agencija zapravo cijelo vrijeme radi za njih.

- Oni sad neformalno prate naše rezultate, pa nam daju određene podatke kad nam trebaju. Na primjer, sad smo trebali neke podatke o gledanosti jer su urednici preuzimali televizijske programe – rekao je glavni ravnatelj HRT-a. Programsko vijeće na sjednici je zaključilo kako je Radmanov istup u središnjem HTV-ovom Dnevniku, u kojem je izjavio da svojom čašću garantira da nije u sukobu interesa nakon što je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa zaključilo da jest, bio neprimjeren. Prilog u Dnevniku dan prije pak Programsko vijeće smatra neprofesionalnim jer Radman nije dobio priliku da kaže što misli o odluci Povjerenstva da mu obustave isplatu dijela plaće u iznosu od 15.000 kuna jer je prekršio Zakon o sprečavanju sukoba interesa.

 Neprimjerenim smatraju i što je Zoran Šprajc u najavi za središnji Dnevnik nazvao inicijativu "U ime obitelji" i njihovo prikupljanje potpisa homofobnom izmjenom Ustava. Programsko vijeće zaključilo je kako je od prošle sjednice došlo do niza propusta u radu Informativnog programa, nepoštivanja profesionalnih standarda i nedostatka objektivnosti te ekplicitnog kršenja zakona o izbornoj šutnji pri izvještavanju s prvog kruga lokalnih izbora.

- Od svih ovih propusta najteže mi jer shvatiti kršenje izborne šutnje, a osobito u svjetlu toga da ste odrekli praćenja gledanosti jer vam nije toliko važna. To je potez koji može imati ozbiljne materijalne posljedice – rekla je predsjednica Programskog vijeća Nina Obuljen Koržinek. Vijeće je pozvalo glavnog ravnatelja Radmana i ravnatelja Programa Gorana Rotima da poduzmu korake kako bi se podigli profesionalni standardi i eliminirala nepristranost i neprofesionalnost u Informativnom programu.

>>Zbog kršenja izborne šutnje na HTV-u smijenjen D. Novokmet!

>>Glavni ravnatelj HRT-a G. Radman predat će imovinsku karticu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije