Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propusti u programu

Zbog kršenja izborne šutnje na HTV-u smijenjen D. Novokmet!

domagoj novokmet
Goran Stanzl/PIXSELL
Autori: bma, ldp
20.05.2013.
u 14:05

Niz profesionalnih propusta i loša organizacija razlozi su zbog kojih je smijenjen Domagoj Novokmet.

Zbog niza profesionalnih propusta i loše organizacije u Informativnom programu HTV-a ravnatelj Programa HRT-a Goran Rotim predložio je, a glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman prihvatio, da se v. d. urednika IP-a HTV-a Domagoja Novokmet razriješi dužnosti, a na mjesto v. d. urednika IP-a HTV-a imenuje Nikola Kristić, priopćeno je s Prisavlja.

Kako se doznaje, Novokmet je smijenjen zato što je HTV sinoć pet minuta prije zatvaranja birališta objavio prve izlazne ankete i tako prekršio izbornu šutnju.

Podsjetimo, po zakonu je zabranjeno objavljivati rezultate izbora sve do 19 sati, odnosno dokad su otvorena birališta. Ovo nije prvi put da HTV krši predizbornu šutnju. Na parlamentarnim izborima 2011. DIP je oštro upozorio HTV jer je u emisiji Izbori 2011. na izborni dan emitirao materijale i sadržaje u kojima su političke stranke, neovisne liste i kandidati predstavljali svoje programe u sklopu parlamentarnih izbora.

Upravo je na svojim stranicama 15. travnja HRT objavio "Pravila o postupanju HRT-a tijekom lokalnih izbora 2013., a pod točkom 8. nalazi se pravilo koje je Novokmet prekršio:

8. U razdoblju izborne šutnje, koja počinje protekom izborne promidžbe, a završava na dan održavanja izbora u 19 sati – HRT će se suzdržati od objave ishoda ispitivanja javnog mnijenja o raspoloženju birača, posebice o glasačkim namjerama, o izlasku na izbore ili pak odustajanjem od njega te će u svojim programima postupati u skladu sa zakonom.

Iz HRT-a je danas poslijepodne stigla i pismena isprika zbog propusta.

"Ravnatelj Programa HRT-a Goran Rotim ispričava se javnosti zbog programskih propusta tijekom realiziranja sinoćnje HTV-ove izborne emisije. Zbog istih propusta ispričavamo se i poslovnim partnerima", piše u priopćenju HRT-a.

>>'Radmane, dajte nam dokumente'. 'Ne dam!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije