Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bijeg iz rata u glad

Potresni prizori neuhranjenih izbjeglica: Djecu hrane lopočima i sjemenjem

Sudan,glad,izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
29.04.2014.
u 17:56

Dok humanitarne organizacije upozoravaju na krizu, svijet su obišle tužne fotografije iz izbjegličkog kampa u Sudanu

Borbe u Južnom Sudanu preko noći su ostavile 10.000 ljudi bez domova. Izbjeglice su bile prisiljene skloniti se na sigurno u gradić Ganyiel gdje pak vlada nestašica hranom pa došljacima prijeti glad, javlja Guardian.

Obitelji su trenutno prisiljene hraniti se lopočima i njihovim sjemenjem. Dok humanitarne organizacije upozoravaju na krizu, svijet su obišle tužne fotografije iz izbjegličkog kampa. Jedna od njih prikazuje dijete neuhranjenih ruku kako iz zdjelice na blatnom tlu pokušava ugrabiti i pojesti kašu spravljenu od sjemenki lopoča.

Iako u kraj stiže pomoć helikopterima, ona je nedostatna za sve. U mnogim dijelovima države proglašen je četvrti stupanj razine oskudice. Peti i konačni je glad.

>>Ma kakva kriza! Pa u Hrvatskoj gladuje samo četiri posto djece

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar insideout
insideout
19:24 29.04.2014.

dovedite ih u hrvatsku, da budemo multikulturna europa

UN
unbekant
19:58 29.04.2014.

Dok velike sile ulazu enormne novce u ratavovanja i ubijanja pos vjetu,ovi jadnici gladuju i umiru od gladi

RA
radiomilevabeograd
18:14 30.04.2014.

Lopoč i njegovo semenje je veliki specijalitet u nekim Afričkim zemljama.Vrlo je zdravo i kalorično.Dobro ide sa nojevim jajima ali se jede i samo ,skuvano i malo posoljeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije