Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO OSUĐEN NAPADAČ NA VOLONTERKE MOSTA

Priznao da ih je napao dok su prikupljale potpise za Troskota, u zatvor ide godinu dana

Foto: Facebook screenshot
1/3
26.05.2022.
u 09:11

Iskreno i potpuno priznanje djela te žaljenje i kajanje, kao i činjenica da je u vrijeme počinjenja djela bio smanjeno ubrojiv zbog ovisnosti o alkoholu i drogama te to što je djela počinio pod odlučujućim djelovanjem te ovisnosti, cijenjeno mu je kao olakotno.

Karlo Zanki (48) na Općinskom kaznenom sudu Zagrebu nepravomoćno je osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu jer je u travnju 2021., tijekom kampanje za lokalne izbore na zagrebačkom Trgu bana Jelačića napao dvije volonterke Mosta i građanina koji je pored štanda stajao.  

Osuđen je na jedinstvenu kaznu te je dobio dvije godine zatvora. Od izrečene kazne Zanki godinu dana mora provesti u zatvoru, dok mu se ostatak mijenja uvjetnom kazanom uz rok kušnje od četiri godine. U kaznu mu se uračunava i vrijeme koje je proveo u istražnom zatvoru, u kojem je bio od lipnja do prosinaca lani, što znači da je do sada već praktički pola svoje izrečene kazne odslužio.  Izrečena mu je i mjera liječenja od ovisnosti, a morat će snositi i sudske troškove.

Zanki se teretio da je 23. travnja 2021. u 14.40 prišao štandu koji je bio postavljen sa zapadne strane spomeniku banu Josipu Jelačiću. Na štandu su u tom trenutku bile volonterke  Mosta, Magdalena H.  i Lea M.,  koje su od građana prikupljale potpise za kandidaturu Zvonimira Troskota za gradonačelnika Grada Zagreba, te Stjepan J. koji se u tom trenutku nalazio ispred štanda kao potpisnik kandidacijske liste.

Tužiteljstvo je u optužnici tvrdilo da je Zanki volonterke i građanina htio dovesti u ponižavajući položaj pred većim brojem ljudi, pa  je bez ikakvog povoda prvo pokušao u glavu udariti Stjepana J.  No nije uspio, jer je Stjepan J. izbjegao taj udarac. Zanki se teretio da ga je zatim desnom nogom udario u lijevo bedro, nakon čega se Stjepan J. odmaknuo. Zanki je potom prišao Lei M. te ju je otvorenim dlanom udario po licu, nakon čega se i ona od njega udaljila prema spomeniku bana Jelačića.

Nakon toga Zanki je prišao Magdaleni H.  koju je lijevom rukom uhvatio oko vrata i lijevog ramena te ju je najmanje tri puta desnom rukom udario u predjelu glave. Ona se uspjela osloboditi i pobjeći  prema prilazu Harmica. Nakon što je pobjegla, Zanki je sa štanda uzeo mobitel Magdalene H. vrijedan 1500 kuna. Pokušao se udaljiti, no nu tome su ga spriječili građani koji su ga zadržali do dolaska policije.

Teretio se  za nasilničko ponašanje i tešku krađu, a tijekom suđenja  je priznao djela.

– Kriv sam, no nisam suglasan s predloženim kaznama. Kajem se  zbog onog što sam učinio – branio se.

Iskreno i potpuno priznanje djela te žaljenje i kajanje, kao i činjenica da je u vrijeme počinjenja djela bio smanjeno ubrojiv zbog ovisnosti o alkoholu i drogama te to što je djela počinio pod odlučujućim djelovanjem te ovisnosti cijenjeno mu je kao olakotno. Otegotnim mu je cijenjeno što je višestruko osuđivan.

Ključne riječi

Komentara 15

LL
lijepa_li si
09:20 26.05.2022.

kao i svaki tutlek, a u glavi lijevi, svoju ispraznost, neostvarenost, drogom i alholom nadomještava. emocionalnu hendikepiranost i ideološku isključivost, ostvaruje agresijom prema ženama i neistomišljenicima.

PK
Posljednji Komšikanac
09:30 26.05.2022.

Kad god je u pitanju neki leftan omah ide vađenje na ''neubrojivost'' i ''bio izazvan''.

KA
Kakodane
10:32 26.05.2022.

Narkoman. Olakotno? Što nije napao dečke već curice? Što kaže Februarka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije