Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Idu u zatvor

Priznali da su imali oko 140 kilograma razne droge

zatvor
Foto: Getty Images
04.12.2018.
u 17:27

Ukupno dobili 12 godina i 20 mjeseci zatvora, te još novčano kažnjeni sa ukupno 100.000 kuna

Dvojica 33-godišnjaka koji su optuženi za zloporabu droge, te kod kojih je policija ljetos našla ukupno oko 150 kilograma droge, osuđeni su temeljem nagodbe, izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, ne navodeći identitete optuženika.

Nakon što su priznali krivnju te se nagodili s tužiteljstvom, prvooptuženi je osuđen na šest godina i 11 mjeseci zatvora, a izrečena mu je i sporedna novčana kazna od 50.256 kuna. Osim toga oduzeta mu je 50 eura i 21.600 kuna protupravno stečene imovinske koristi.

Drugooptuženi je osuđen na šest godina i devet mjeseci zatvora, a izrečena mu je sporedna novčana kazna u od 50.256. kuna. I njemu je oduzeta imovinska korist od 3000 kuna.

Prema optužnici, njih su se dvojica teretili da su od neutvrđenog dana tijekom 2018. do 9. kolovoza 2018. u Zagrebu, zajedno i po prethodno postignutom dogovoru, na ilegalnom narko tržištu nabavili veće količine raznih vrsta droga i to drogu marihuanu, kokain, amfetamin, MDMA i hašiš. Navedenu su drogu potom pohranili i pakirali u manje paketiće u jednoj garaži na području Zagreba koju je za to unajmio drugookrivljenik.

Pretragama im je policija našla 137 kilograma marihuane koja je bila pakirana u 136 paketa, oko 729 grama kokaina pakiranog u 12 paketa te oko 1026,5 grama amfetamina i ukupno 454 komada MDMA.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije