Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije razmišljao

Kakav pametnjaković: Evo kako je ovaj diler pokušao prokrijumčariti kokain

kokain
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
21.11.2018.
u 13:47

Portugal je poznat po proizvodnji maslinova ulja, a jedan ga je krijumčar nosio iz Argentine što je policiji bio dovoljan razlog za sumnju

Kome bi palo na pamet da u Portugal, zemlju koja se smatra jednom od najvažnijih kada je posrijedi proizvodnja maslinova ulja, pokuša unijeti pun kovčeg boca s tom zdravom tekućinom – iz Argentine?

Policiji lisabonske zračne luke jedan je putnik bio osobito sumnjiv kad su ustanovili da u kovčegu ima 24 boce ekstra djevičanskog maslinovog ulja proizvedenog, kako je pisalo na etiketi – u Argentini.

"Ranije smo dobili dojavu da bi taj muškarac mogao biti trgovac drogom pa smo ga zaustavili zbog rutinske kontrole. No činjenica da stiže s većom količinom ulja u Portugal, zemlju koja se smatra jednom od najvećih kada je riječ o proizvodnji maslinova ulja,  pojačala je našu sumnjičavost. Pokazalo se da smo bili u pravu", rekao je policijski dužnosnik. Naime, ulje je bilo pomiješano s kokainom.

"Dosad smo drogu običavali pronaći skrivenu u voćkama ananasa, u bananama..., no ovo je jedinstven slučaj. Krijumčarima nije palo na pamet da se zapitaju koliko je mudro u Portugal unositi toliku količinu maslinova ulja", kazao je.

Količina droge skrivene u bocama s uljem bila bi dovoljna za 33.000 pojedinačnih doza.

Muškarac je priveden.

>> Uspon i pad meksičkog Pabla Escobara, Joaquina "El Chapa" Guzmana

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije