Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOSTAVLJAO JE

Priznala da je ubila muža: Sud je pustio na slobodu

French police stage protest against violence in front of the National Assembly In Paris
CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
26.06.2021.
u 19:58

Francuskinja koja je priznala da je ubila svog supruga nakon gotovo dva desetljeća zlostavljanja napustila je sud kao slobodna žena.

Valérie Bacot, Francuskinja koja je ubila svog supruga nakon dva desetljeća zlostavljanja osuđena je na četiri godine zatvora, a tri godine su suspendirane. Sud je napustila kao slobodna žena. 

Puštena je jer je već provela godinu dana u zatvoru, rekla je Bacoina odvjetnica Nathalie Tomasini pred francuskim sudom Chalon-sur-Saone, prenosi CNN. 

Bacot je priznala da je pucala u Daniela Polettea 2016. godine koji ju je počela silovati kad je imala samo 12 ili 13 godina. U to je vrijeme bio dečko njezine majke, kasnije je postao Bacotin suprug i otac njihovo četvero djece. Nazivala ga je svojim očuhom prije nego što su se vjenčali.

Valérie Bacot se potencijalno suočavala s doživotnom kaznom zbog ubojstva supruga. Tijekom slušanja presude, Bacot se onesvijestila od očiglednog šoka i nevjerice obzirom na ishod koji nije očekivala. 

Bacot je rekla da joj "nije laknulo, već se psihički i fizički ispraznila".

Suđenje je osvijetlilo nedostatak podrške žrtvama incesta i obiteljskog nasilja u Francuskoj.

Zlostavljana godinama 

O svojem životu je napisala i knjigu imena "Svi su znali"  objavljenu u svibnju, gdje je rekla je da je Polette, koji je od nje bio 25 godina stariji, prvi put silovao kad je imala 12 godina, sa 17 godina je zatrudnjela, a nastavio je zlostavljati sljedećih 18 godina. 

"Jednostavno sam se željela zaštititi. Zaštititi svoj život, život svoje djece. U mojim očima nikad ništa drugo nije bilo važno", napisala je u svojoj autobiografiji.

Nakon nekoliko godina, kako je opisala, svakodnevnog nasilja, Bacot je napisao da ju je Polette, vozač kamiona, natjerao da se prostituira u stražnjem dijelu njegovog kombija.

"Daniel me posjeduje u potpunosti, ja sam objekt koji mu pripada, on može sa mnom raditi što god želi", napisala je.

Ranjiva tinejdžerka i mlada žena, "uništena je i devastirana" godinama nasilja ", ali također, i prije svega, ravnodušnošću i omertom društva", napisali su njezini odvjetnici Janine Bonaggiunta i Tomasini u predgovoru knjige.

 
Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
12:27 27.06.2021.

Bravo!! Nije uopce ni trebalo biti sudjenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije