Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Privremena uprava nije raspisala jesenski upisni rok

Privremena uprava izravno je ugrozila primarnu djelatnost našeg fakulteta i spriječila upis studenata u jesenskom roku, tvrdi Vijeće Filozofskog fakulteta u Zagrebu
29. rujna 2020. u 21:09 0 komentara 485 prikaza

Članovi i zamjenici Vijeća zagrebačkog Filozofskog fakulteta na adresu rektora Damira Borisa, članova Sveučilišnog savjeta te članova Senata odaslali su pismo u kojem upozoravaju na nekompetentnost privremene uprave Filozofskog fakulteta. Privremena uprava na čelu s privremenim dekanom Miljenkom Šimpragom postavljena je odlukom Borasa, a predstavnici Vijeća sad u dopisu tvrde da ta uprava nesavjesnim upravljanjem ugrožava interes studenata i samog fakulteta.

Karlovac: Konferenciju za medije koalicije Možemo! 'Konsternirani smo' Možemo! traži Borasovu ostavku: Sveučilište provodi institucionalno nasilje nad Filozofskim fakultetom

- Na sjednici Vijeća Filozofskog fakulteta 16. rujna saznali smo da privremena Uprava nije raspisala jesenski upisni rok za preddiplomske studije iako je ostao još znatan broj slobodnih mjesta. Naime, u ljetnom je roku upisano 935 studenata, a ostalo je nepopunjeno 107 mjesta ili 10,5% kvote. Pritom nije popunjeno čak 13 studija - poručili su članovi Vijeća naglašavajući da je interesa za upis među studentima bilo.

"Privremena uprava izravno je ugrozila primarnu djelatnost našeg fakulteta i spriječila upis studenata u jesenskom roku. S druge strane, konkurentski su studiji tu priliku itekako uspješno iskoristili. Osim što smo time spriječeni u korektnom obavljanju poslova od javnog interesa zbog kojeg su fakulteti osnovani, zakinuti su naši potencijalni studenti i ugroženi pojedini studijski programi, a Fakultetu je nanesena znatna financijska šteta", pišu u svom dopisu članovi Vijeća Filozofskog fakulteta.

WhatsApp
STVORILI PANIKU
Bijesni korisnici prelaze na druge servise: WhatsApp odgodio najavljene promjene
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.