Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

Uhićen Duško Gaćeša, Štrbac: 'Počela je ljetna sezona uhićenja'

Savo Štrbac
Foto: Youtube Screenshot
25.06.2018.
u 23:34

Dušan Gaćeša priveden je u nedjelju oko 4.45 na graničnom prijelazu Bajakovo dok je s obitelji putovao u Hrvatsku

U Ministarstvu unutarnjih poslova potvrđeno nam je da je u nedjelju oko 4.45 na graničnom prijelazu Bajakovo uhićen 44-godišnji hrvatski državljanin, po tjeralici PU zadarske.

Radi se o Dušku Gaćeši koji je uhićen zbog ratnog zločina na području Benkovca. Gaćeša je, kako su rekli članovi obitelji s kojima je putovao iz Srbije u Benkovac, gdje je živio do 1995., odveden na ispitivanje u Zadar. Navodno ga se povezuje s ubojstvom susjeda Hrvata početkom 1990-ih.

Direktor nevladine organizacije Veritas, u Hrvatskoj dobro poznati Savo Štrbac, izjavio je da “počinje ljetna sezona uhićivanja” te da će, kao i prošlih godina, biti još uhićenja po hrvatskim tjeralicama, zbog čega bi Srbi iz bivše tzv. Krajine i pripadnici bivše JNA “morali biti oprezniji pri biranju ljetnih odredišta”.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković dogovorio je u ožujku sa srbijanskom kolegicom Nelom Kuburović formiranje dvaju zajedničkih povjerenstava koja će raditi na rješavanju procesuiranja ratnih zločina, kao i na razmjeni popisa osoba optuženih ili osuđenih za ratne zločine.

Komentara 42

DU
Deleted user
23:44 25.06.2018.

Zorana Pusića druže Strbac mogao bi i ti sa Šešeljem pod rukom doći u vekovne neprisajedinjene krajeve na odmor. U Remetincu ima veoma mnogo teritorija za vas dva.

Avatar argus100
argus100
23:45 25.06.2018.

Postoji izreka, Lažeš k'o Štrbac.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:54 25.06.2018.

Nadoćeš i ti savo bez brige budi, kad tad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije