Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODUZELI IM PREDMETE

Privedeno dvoje Moldavca zbog pokušaja krađe iz bankomata

Pula: Požar na krovu Osnovne škole Veruda
Srecko Niketic/PIXSELL
05.02.2023.
u 10:57

Koncem siječnja 2023. na bankomatu u Vozilićima napravili su rupu te izvršili preinake na kućištu bankomata i uređaju za izbacivanje novčanica, nakon čega su pokušali neovlašteno pristupiti računalnom sustavu bankomata i izdati naredbu za neovlaštenu isplatu novca u čemu nisu uspjeli

Istarska policija uhitila je dvojicu muškaraca iz Republike Moldavije koji su pokušali otuđiti novac iz bankomata u mjestu Vozilići nedaleko Labina te su oni u jučer poslijepodne predani u pritvorsku jedinicu istarske policije, izvijestila je u nedjelju istarska policija. Naime, Služba organiziranog kriminaliteta u suradnji sa Službom organiziranog kriminaliteta zagrebačke Policijske uprave, dovršila je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim i 23-godišnjim državljanima Republike Moldavije te ih sumnjiče da za tešku krađu i zlouporabu naprava.

Koncem siječnja 2023. na bankomatu u Vozilićima napravili su rupu te izvršili preinake na kućištu bankomata i uređaju za izbacivanje novčanica, nakon čega su pokušali neovlašteno pristupiti računalnom sustavu bankomata i izdati naredbu za neovlaštenu isplatu novca u čemu nisu uspjeli. U sklopu kriminalističkog istraživanja policija je na području Zagreba provela pretragu osoba i osobnog automobila kojim su se koristile. 

Pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem kaznenih djela i to prijenosna računala, mobiteli, više telefonskih kartica, memorijske kartice, ručne veze za komunikaciju te razna pomagala za koje se opravdano sumnja da su osumnjičeni koristili prilikom počinjenja kaznenih djela. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja muškarci su jučer poslijepodne predani u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije