Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Budimpešti

Privedeni kapetan: Nisam kriv! Pojavila se nova snimka potonulog broda

Nesreća u Budimpešti
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
31.05.2019.
u 17:08

Odvjetnik kaže da uhićeni 64-godišnji Ukrajinac ima 44-godišnje iskustvo, da je jedan od najiskusnijih na Dunavu te da nikad nije izazvao nesreću. Kapetan je rekao da nije mogao izbjeći nesreću te je izrazio sućut obiteljima stradalih

Privedeni kapetan kruzera koji se sudario s brodicom u Budimpešti, u nesreći u kojoj je poginulo najmanje sedmero južnokorejskih turista, tvrdi da nije kriv. Kaže da nije počinio nikakav zločin niti prekršio ikakvo pravilo, rekao je njegov odvjetnik Balázs M. Tóth, prenosi mađarski portal Index.hu.

Odvjetnik kaže da uhićeni 64-godišnji Ukrajinac ima 44-godišnje iskustvo, da je jedan od najiskusnijih na Dunavu te da nikad nije izazvao nesreću. Kapetan je rekao da nije mogao izbjeći nesreću te je izrazio sućut obiteljima stradalih.

Nesreća u Budimpešti
1/11

U nesreći koja se dogodila u srijedu navečer blizu parlamenta poginulo je najmanje sedmero ljudi, a za 21 nestalom osobom još uvijek se traga. Grupa unesrećenih turista bila je na petom danu devetodnevne turneje po Srednjoj Europi koja je uključivala i Hrvatsku. 

Brod je potonuo na dno Dunava za samo nekoliko sekundi, a sada se pojavila i nova snimka potonulog broda, snimljena uz pomoć sonara, a koja otkriva da je brod okrenut na bok:

Južnokorejska vlada zatražila je od Hrvatske i ostalih Mađarskoj susjednih zemalja pomoć u potrazi za nestalim putnicima.

– Dobili smo potvrdu mađarskih susjeda da će usko surađivati u potrazi – kazao je zamjenik ministra vanjskih poslova Južne Koreje Lee Tae-ho. Izrazio je i žaljenje što potraga za unesrećenima još nije dala rezultata zbog vrlo lošeg vremena i nabujalog Dunava. Južna Koreja traži od mađarskih spasilačkih službi da što prije izvuku potonuli brod na površinu. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Tračalo
Tračalo
06:32 01.06.2019.

kod nas bi se vadio na sinkopu

BA
Barbasmora
16:12 01.06.2019.

Da je ukrajinac u orbanovi partiji nece mu bit nista....isto je kod nas sa HDZom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije