Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUŠKE, PIŠTOLJI, MINE

Privedene četiri osobe zbog nabavke i preprodaje ilegalnog oružja i eksploziva

policija, oružje
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/7
08.12.2016.
u 15:15

Vince je napomenuo kako je oružje bilo namijenjeno prodaji građanima koji nedozvoljeno posjeduju oružje, ali kako zasad policija nema saznanja da je pronađeno oružje iskorišteno u nekom drugom kaznenom djelu.

Zbog sumnje da su nezakonito nabavljali te preprodavali oružje i minsko-eksplozivna sredstva, osječko-baranjska policija provela je kriminalističko istraživanje nad deset osoba, a četvoricu od njih je privela te će protiv njih po završetku istraživanja, koje provodi u suradnji s još nekoliko policijskih uprava, podnijeti kaznene i prekršajne prijave.

 Voditelj službe organiziranog kriminaliteta osječko-baranjske policije Renato Vince rekao je na konferenciji za novinare kako se istraga provodila od sredine srpnja, nad deset osumnjičenika s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske i Sisačko-moslavačke županije.

 Osumnjičeni su za ukupno deset kaznenih djela i tri prekršaja iz Zakona o oružju, pri čemu se osumnjičenika s područja Osječko-baranjske županije tereti za nabavljanje oružja s ciljem daljnje distribucije i preprodaje na području cijele Hrvatske, dok se ostale tereti za nezakonitu nabavu i posjedovanje oružja.

 Pretragom njihovih domova i vozila uz ostalo je pronađeno 12 poluatomatskih, automatskih i lovačkih pušaka, četiri pištolja te još četiri pištolja ručne izrade, više od 7000 komada puščanog i pištoljskog streljiva, jedan ručni bacač, sedam ručnih bombi, 12 tromblonskih mina, jedna protupješadijska mina te razni dijelovi oružja, poput spremnika za pištolje i puške, prigušivača i vojnih noževa.

Vince je napomenuo kako je oružje bilo namijenjeno prodaji građanima koji nedozvoljeno posjeduju oružje, ali kako zasad policija nema saznanja da je pronađeno oružje iskorišteno u nekom drugom kaznenom djelu.

>> Policija i USKOK provode akciju: Granični policajac među šest osoba uhićenih zbog krijumčarenja duhana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije