Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajednička akcija

Šestorica uhićena zbog sumnje u krijumčarenje 20 tona duhana

policija ilustracija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
08.12.2016.
u 22:16

Među uhićenima je i granični policajac za kojeg se sumnja da je pomagao krijumčarima u zamjenu za novac ili usluge

Šest osoba, a među njima i jedan granični policajac, uhićeno je jučer u zajedničkoj akciji USKOK-a i PU koprivničko-križevačke kodnog naziva Nicotiana. USKOK je protiv njih pokrenuo istragu, a sumnjiči ih se  da su u sklopu zločinačkog udruženja od travnja do prosinca 2016. na području Zagreba, Krapinsko  - zagorske županije i Slovenije nabavljali i krijumčarili duhan rezan u listovima, čime su stekli nepripadajuću imovinsku korist od 862.000 kuna koje su podijelili među sobom, dok je državni proračun oštećen za oko 10,5 milijuna kuna.

U inkriminiranom  vremenu, kako sumnjaju USKOK i policija prokrijumčarili su malo manje od 20 tona duhana u listovima. Duhan su nabavljali u Bugarskoj, organizirali prijevoz do Slovenije i dalje u Hrvatsku gdje su ga skladištili i preprodavali.

Osumnjičeni policajac radio je na graničnom prijelazu Macelj, a u dogovoru s ostalima transporte duhana propuštao je bez kontrole, za što je dobivao novac.  Policija je jučer pretraživala kuće i automobile osumnjičenika, nakon čega su bili dovedeni na ispitivanje.

Iako su istražitelji u ovakvim situacijama zakopčani do grla te informacije daju na kapaljku, gotovo je sigurno da je riječ  akciji koja je trajala dulje vrijeme i tijekom koje su osumnjičenici tajno praćeni, prisluškivani i nadziran    

>> Tražio je novčanice radi provjere, ona ga prijavila, pa su mu policajci postavili zamku

Komentara 7

Avatar sv.ilija
sv.ilija
14:44 08.12.2016.

Uvijek su umiešani u neki kriminal a stalno sole ljudima pamet kako se treba ponašat a oni se prvi ne pridržavaju zakona zašto bi onda ostali, koliko ih još ima prikrivenih, ljudi moraju znati da ih kažnjavaju hapse i pritvaraju i gori od njih

Avatar xenon
xenon
19:41 08.12.2016.

Zar je moguće da u policiji ima pokvarenih i sklonih kriminalu?

DU
Deleted user
00:03 09.12.2016.

Eto primjera nasilja prema ''običnim''građanima koji su nabavili malo duhana za vlastite potrebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije