Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privatna praksa
Povratak na članak

Privatni pacijenti državnih doktora od 1. veljače su – ilegalni

Bolnica mora sklopiti poslovni ugovor s privatnom ustanovom kojim se regulira koji liječnik radi i koliko je privatna ustanova obvezna javnoj ustanovi na račun toga platiti

Komentari 13

CI
cici14
08:32 01.02.2011.

Hm Situacija: Doktor: dobro jutro sestro, dajte mi kavu i recite kakva je situacija. Sestra: šefe, puna je čekaonica penzića i ima dva tipa koji, mislim imaju lovu. Doktor: ovoj dvojici recite da dođu popodne kod mene, a ovu bagažugažu razjurite, ili im recite da ne radi magnetna rezonancija ili neko drugo sranje od aparature.

VL
MA
margot
09:11 01.02.2011.

Ja mislim da nema šanse da jedan doktor može fizički stići raditi dva posla, na način da oba radi dobro. Doktorski posao zaista oduzima jako puno vremena, i doktori koje znam stalno jauču kako nemaju vremena za ništa. A kako onda u to ugurati još i privatnu praksu??? Mogu samo pretpostaviti da će vjerojatno patiti njihov angažman kao \"državnih\" doktora, a to je ono što mi svi plaćamo i imamo puno pravo na adekvatnu medicinsku skrb - a ne na doktore koje boli ona stvar, jer samo treba tebe na brzinu odraditi i ode zarađivati pare na drugi posao. Dakle, da rezimiram -- smatram da ne bi smjeli raditi dva posla. Ako hoće raditi privatno, onda nek rade privatno i točka. A ne sjediti na dvije stolice, a sve to na naš račun.

VL
KR
krka
09:24 01.02.2011.

Upravo kak i piše ; fizički nemreš obavljati dva posla, naravno ak ih hoćeš raditi u skladu sa strukom i etikom. Osobno sam doživel da mi je sestra \'\'preporučila\'\' privatnu dijagnostiku pošto je lista čekanja na pregled bila podugačka, a meni je zbog određivanja terapija trebal hitan pregled. Kad sam došel krpz dva dana privatno doktoru naravno popodne, skoro sam se onesvestil vidjevši doktora kojemu \'\'nisam\'\' mogel doći na red u bolnici. Nisam kompliciral da mi se stanje još ne pogorša, obavil pregled, strogo poslovno i otišel. Doktor me inače pozna pošto sam njegov pacijent i nije ni trepnun a sestra mi je na odlasku uredno uzela 450 kuna, bez da je trepnula. Pitam Vas građane, koji zajedno samnom plačate zdravstveno osiguranje dali je to u redu. Lik u bolnici umjetno stvara gužvu i dugu listu čekanja da bi privatno mlatil debelu lovu. Gdje je tu etika, moral, poštenje doktora???

VL
PA
palčić
09:49 01.02.2011.

cici14 Svaka čast na ovako ljepom opisu stanja u našem zdravstu. Što jest jest. Eba ih ona budala

VL
DO
Dončura
12:52 01.02.2011.

Ministar Milinović je zaboravio u ovaj kontekst staviti i one liječnik koji su sudski vještaci jer oni također to rade ne izvan nego za vrijeme radnog vremena. Dakle ljude koje vještače uredno pozovu u bolnicu na pregled i to naravno ne tako da satima čekaju. Mislim da bi se i u taj segment poslovanja moralo uvesti reda. Ti pacijenti i njihovi odvjetnici dolaze u bolnicu u velukom stilu, a zna se da je to sve zbog novaca.

VL
RA
rasplinjač
13:05 01.02.2011.

Zakonski legalizirana korupcija i zakonski odobren sukob interesa......lopovska država velikih i malih lopova......fuj

VL
Avatar rimaz
rimaz
14:05 01.02.2011.

Predlažem inovatoru Milinoviću da kao prvi u svijetu rasteretimo proračun i podijelimo otkaze liječnicima. Uvedimo e-liječnika. Zdrav duh u zdravom tijelu. Bolesni mogu i pričekati. A starima, tko je kriv što su ostarili i još bolesni. Na mladima i starima iz HDZ-a ostaje i opstaje ova država.

VL
ME
mellifera196666
14:21 01.02.2011.

Primjer Umre moj zubar.Odem u dom zdravlja, izvadim zubarski karton i lijepo zamolim preporuku slobodnog zubara. Oni me ljubazno upute kod mlade doktorice. Sačekam,pokucam,predstavim se kao novi pacijnt,a ona ospe paljbu na mene.;tko vas je poslao,zašto uprava doma zdravlja,zar vi nemate prijateljicu da vas preporuči...?Ostala sam skamenjena,balavica koja bi mi mogla biti kćer,tek je omirisala zubnu ordinaciju,a već gadura mito traži da bi uzela moj karton preko HZZO-a.Nikad više nisam išla kod zubara.

VL
MK
mkosec74
15:31 01.02.2011.

šteta što u lijepoj našoj može sve da se radi - što postoje dvostruka mjerila i legalizirani kriminal - to sa doktorima doživljavam upravo tako ORGANIZIRANI KRIMINAL ako sam bolestan ili mi je dijete bolesno očekujem da se prema nama odnosi po hipokratovoj zakletvi koju su svi doktori podnijeli da se liječenju pacijenata pristupa prvenstveno kao prema ljudskom biću a ne kao predmetu zarade i da niko ne bude stavljen u poziciju da ikada prosi za svoje zdravlje

VL
MN
Mr_No
15:24 01.02.2011.

Ako povučemo paralelu s nekim drugim državnim službenicima (npr. pravnicima), trenutna je situacija otprilike ovakva; pravnik u drž. upravi, kojem država plaća doprinose, daje urednu plaću i sva moguća prava i povlastice, ured, grijanje, telefon, službeni mobitel i sl. u nakon radnog vremena piše ugovore, tužbe, žalbe… Poslije 15 sati, okači tablu PISAR na svoja vrata. Dok da bi sve to isto radio privatni odvjetnik treba platiti članarinu Komori, doprinose, osiguranje, najam prostora, telefon, internet, struju, plin (1.200 eura minimalno)... E sad ovaj, nakon radnog vremena, koristeći državni prostor, u toploj sobi prima stranke, fuš radi na državnoj opremi, printa na državni papir, državnom tintom, samo iz ladice izvuče drugi pečat… Ma možeš misliti što čeka i kraj radnog vremena. Dakle, u radno vrijeme, obavlja sigurno 80% privatnog posla… Za isti taj posao kojem se posvetio 20% vremena (i to sam puno rekao), država mu daje 100% plaću. Pa se može desiti da u 15.30 piše zahtjev stranci o kojem će sutra u 7.30 isti taj ili njegov kolega odlučivati. Mo\'š si mislit prava i pravde. Sva sreća, u pravnoj struci situacija nije kao u medicini, jer se takve stvari događaju, ali ne toliko često, kazneno su djelo, i nazivaju se nadripisarstvo. Ista je situacija s ekonomistima u npr. poreznoj i td… Sigurno ne nosi fuš na posao. Ahaa! Ako je jednom liječniku, malo para u državnim ustanovama, smatra da je dovoljno kvalitetan, slobodno neka da otkaz, otvori privatnu ordinaciju, zaposli med. sestru, kupi opremu i neka mlati pare. Ako misli da je za to sposoban… A puno njih nije! I tada, budite sigurni da će ulagati znatno veće napore u daljnje obrazovanje, u opremu, u odnos s pacijentima i td.

VL
MK
mkosec74
15:27 01.02.2011.

ako radiš kao državni doktor onda primaj i državnu plaču u državnom prostoru ako radiš kao privatnik onda izvoli imaj svoj prostor i svoja sredstva za rad u protivnom ćemo imati i privatne policajce u državnoj odori i državnim vozilima i državnim uredima - ups čekaj pa to već imamo...

VL
MK
mkosec74
15:34 01.02.2011.

ako ne pijem i ne pušim, bavim se sportom isl. moja izdavanja za zdravstvo moraju biti daleko manja od registriranog narkomana, alkoholičara, nasilnika isl. o zdravstvu ima puno pametnih ideja ali kraj nas ovakvih i njih onakvih one se neće realizirati a šta je za zdravstvo sve dobro - odgovor je jednostavan - sve što je suprotno od onog što je sada isto vrijedi i za školstvo

VL
MK
mkosec74
15:36 01.02.2011.

putem hrvatskog školstva ćemo zaglupit, pa ćemo zatim zahvaljujući hrvatskom zdravstvu neko kraće vrijeme se mučit tako da nam na kraju i ne bude žao kad ćemo \"odlazit\"

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.