Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što se događa?

Pritvorenik preminuo u Remetincu, već peti u četiri mjeseca

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
04.05.2021.
u 09:03

Smrt su utvrdili djelatnici Hitne medicinske pomoći, a na tijelu nisu utvrđeni znakovi nasilja.

Jedan istražni zatvorenik preminuo je u subotu, 1. svibnja u zagrebačkom zatvoru u Remetincu. Riječ je o zatvoreniku kojem je istražni zatvor određen rješenjem Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.

Smrt su utvrdili djelatnici Hitne medicinske pomoći, a na tijelu nisu utvrđeni znakovi nasilja. O događaju je obaviještena i nadležna policijska postaja. Uzrok smrti bit će poznat nakon pribavljanja obdukcijskog nalaza.

To je već peti smrtni slučaj zatvorenika u Remetincu u posljednja četiri mjeseca, piše 24sata te se dodaje kako je zatvor prebukiran.

U njemu je 800-tinjak zatvorenika i zatvorenica na koje pazi premali broj ljudi. Kako nemaju dovoljno prostora nedavno su skladište adaptirali u ćeliju u kojoj je 19 zatvorenica koje imaju samo jedan čučavac. Također, zbog nedovoljnog broja medicinski sestara pravosudni policajci moraju dijeliti terapije za što nisu educirani. Zbog toga ih dobar dio odbija dijeliti tablete i lijekove zatvorenicima. 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
09:35 04.05.2021.

To se zove masivni udar, HDZ napunio zatvore a najveći kriminalci zna se na slobodi,mozda u budućnosti budu politički zatvorenici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije