Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRONAŠLI GA

Pritvoren muškarac (63): Nazvao policijske postaje i prijetio smrću članovima Vlade

Zagreb: Interventna policija ispred zgrade Vlade zbog prijetnji Plenkoviću i drugim članovima Vlade
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
06.07.2023.
u 18:16

Policija je u četvrtak priopćila da su osumnjičenog državljanina Hrvatske i SAD-a predali pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu podnijeli kaznenu prijavu

Nakon opsežnog kriminalističkog istraživanja i međunarodne policijske suradnje, 63-godišnjak osumnjičen za prijetnje smrću predsjedniku i članovima vlade predan je pritvorskom nadzorniku, izvijestilo je Ravnateljstvo policije. Policija je u četvrtak priopćila da su osumnjičenog državljanina Hrvatske i SAD-a predali pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu podnijeli kaznenu prijavu.

Dodaju da se kriminalističko istraživanje nastavlja zbog sumnje da je počinio još nekoliko istovrsnih kaznenih djela. Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je osumnjičeni 12. svibnja telefonom nazvao operativno dežurstvo jedne zagrebačke policijske postaje te uputio prijetnju ubojstvom predsjednika i članova vlade „u svezi s njihovim radom i položajem državnih dužnosnika”.

„To je za posljedicu imalo pojačanu uznemirenost javnosti kroz medijsko izvještavanje o postojanju opasnosti po život i osobnu sigurnost članova Vlade Republike Hrvatske te angažman većeg broja policijskih službenika”, navode u priopćenju.

POVEZANI ČLANCI:

Istog dana, 20-ak minuta kasnije, 63-godišnjak je nazvao i šibensko-kninsku policiju uputivši „prijetnju ubojstvom predsjednika Vlade RH i drugih sadašnjih i bivših državnih dužnosnika, u svezi s njihovim radom i položajem državnih dužnosnika. Uz prijetnje, vrijeđao je i policijske službenike”, kažu u policiji.

Ističu da se radi se o kompleksnom kriminalističkom istraživanju jer se osumnjičeni 63-godišnjak nalazio izvan Hrvatske te se koristio sofisticiranom tehnikom kako bi prikrio svoj identitet i stvarnu lokaciju s koje je upućivao pozive. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je u četvrtak da je do jučerašnjeg uhićenja osumnjičenog u Zadru dovela i suradnja s američkim sigurnosnim službama.

>> VIDEO Postrojba interventne policije ispred Vlade: Plenković i ostali članovi su dobili prijetnju

Komentara 2

LU
luftbrenzzer
20:50 06.07.2023.

U tijeku je transformacija buhe u slona. Želi se stvoriti dojam da je hrvatska vlada životno ugrožena od terorista s američko-hrvatskim pedigreom. Sve nekako mislim da oni koji stvarno žele počiniti takvu vrstu nedjela nikako ne bi policiji unaprijed najavljivalii svoje namjere. No odvlačenje pažnje javnosti od trenutnih teških afera koje potresaju Hrvatsku, nije na odmet.

DM
dms
20:54 06.07.2023.

Ako su pronašli oružje i planove za ostvarenje prijetnji, onda ok, ali, ak suvga iznervirali svakodnevnim aferama i besramnom pljačkom, onda treba on tužiti njih za duševne boli koje su ga dovele do psihičkih smetnji. Meni je ovo za ludaru,, a ne za zatvor. Ali, o tome budu struku pitali, a ne nas koji smo isto tako isprovocirani, ali znamo da prijetnjama ne možemo riješiti problem, ali možemo do punog pansiona na koju godinu. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije