Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon godinu dana

Pritvoren jer je zbog cvijeća prijetio susjedu koji mu je zatim pucao u čelo

Anto Magzan/Pixsell
31.01.2018.
u 19:45

Sve ću vas pobiti – prijetio je Marušić susjedima nakon što je preskočio susjedovu ogradu

Danijel Marušić (32), koji je lani bio teško ranjen u vatrenom razračunavanju sa susjedima, nakon oporavka i izlaska iz bolnice završio je u – Remetincu. Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a sumnjiči ga se da je prijetio susjedima.

Tragična priča koja je bila povod za sadašnji Marušićev odlazak u zatvor počela je 13. svibnja 2016., kada je njegov otac Josip Jozo Marušić (60) ubio svoju suprugu, Danijelovu maćehu, Sandru Marušić (47), a zatim i sebe. Dogodilo se to u njihovoj obiteljskoj kući u zagrebačkom naselju Novi Petruševec. Policiju su pozvali podstanari koji su čuli pucnjeve. Kada su policija i Hitna pomoć došle, Josip Marušić još je davao znakove života, no preminuo je na putu do bolnice.

Godinu dana nakon obiteljske tragedije Danijel Marušić, Josipov sin iz prethodnog braka, sukobio se sa susjedima. Naime, na godišnjicu smrti supružnika Marušić susjeda je u kuću Marušićevih donijela cvijeće, a Danijel Marušić to je shvatio kao provokaciju. Kada je vidio cvijeće, kazao je:

– Što oni misle, da smo mi sirotinja i da nemamo za cvijeće za mrtvog oca!

Revoltiran susjedskom gestom, cvijeće je izvadio iz vaze te je krenuo k susjedu. Namjeravao mu je vratiti cvijeće, no umjesto toga, došlo je žestoke svađe u kojoj su sudjelovali susjed i njegov sin.

Sve ću vas pobiti – prijetio je Marušić susjedima nakon što je preskočio susjedovu ogradu. Potom je mlađeg susjeda udario palicom po glavi, a zatim ga je rukama uhvatio za vrat te ga je počeo gušiti. Tučnjavu Marušića i svog sina prekinuo je susjed koji je zapucao prema Marušiću. Prvi je metak Marušića promašio, no drugi, ispaljen iz blizine, pogodio ga je u gornji dio čela. Vidjevši što je napravio, susjed, koji je navodno bio i alkoholiziran, povukao se u kuću, a teško ozlijeđenom Marušiću u pomoć su priskočili članovi njegove obitelji. Na mjesto događaja uskoro je došla Hitna pomoć koja je Marušića s ozljedama opasnim za život prevezla u bolnicu, a policija je počela s provođenjem očevida kako bi raspetljala tu nesvakidašnju priču. Marušić se u bolnici oporavljao mjesecima, a nakon što se oporavio, prijavljen je i pritvoren. Već je osuđivan zbog droge, pokušaja ubojstva i nasilja u obitelji.

Komentara 3

DU
Deleted user
20:10 31.01.2018.

Sto je sporno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije