Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COVID-19 u hrvatskoj

Gradonačelnik Kutine pozitivan na koronavirus, porast slučajeva u Koprivničko-križevačkoj županiji

Foto: Facebook/Robert Mihaljević
1/7
04.10.2020.
u 11:53

Preminulo je 5 osoba, od toga četiri ženske osobe (dvije u KBC Rijeka - 1939. i 1926. godište, jedna u KB Dubrava 1947. godište i jedna u OŽB Požega 1951. godište) i jedna muška osoba iz KBC-a Osijek, 1943. godište.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 258 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1512. Među njima je 296 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 25 pacijenata. 

Preminulo je 5 osoba, od toga četiri ženske osobe (dvije u KBC Rijeka - 1939. i 1926. godište, jedna u KB Dubrava 1947. godište i jedna u OŽB Požega 1951. godište) i jedna muška osoba iz KBC-a Osijek, 1943. godište.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 17659 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 298 preminulo. Ukupno se oporavilo 15849 osoba, od toga 188 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 9081 osoba. 

Do danas je ukupno testirano 326 159 osoba, od toga 4608 u posljednja 24 sata.

Nove informacije: 

13:04 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata osam je novooboljelih osoba od bolesti Covid-19, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite. Šest novooboljelih osoba je s područja Gospića, a dvije s područja Otočca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Od početka epidemije koronavirusa na području Ličko-senjske županije od bolesti Covid-19 oboljele su ukupno 202 osobe, sada je aktivno 39 slučajeva. 161 osoba je izliječena, a dvije osobe su umrle. Od ukupno 39 aktivnih slučajeva zaraze u Gospiću ih je 26, u Otočcu osam, Perušiću tri, te po jedna zaražena osoba u Udbini i Brinju.

U protekla 24 sata testirano je 15 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su 174 osobe. Policijski službenici Policijske uprave (PU) ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije i nisu utvrdili kršenje, odnosno nepoštivanje izrečenih mjera.

13:03 U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije zabilježena su tri (3) nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (1), općina Sibinj (1) i općina Bukovlje (1).

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 648, dok je broj aktivnih slučajeva 23 (3 više nego prethodni dan). Hospitalizirano je 9 osoba (isto kao i prethodni dan), a jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 314 osoba (17 osoba više nego prethodni dan).

13:01 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivan 71 slučaj zaraze korona virusom (COVID-19), 64 osobe nalazi se u kućnoj izolaciji, a 7 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 415 osoba, a ukupno je testirano 9537 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 113 uzoraka, od kojih je 3 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

12:59 U Varaždinskoj županiji tri su nova slučaja zaraze koronavirusom. U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

Radi se o osobama srednjih godina od kojih je jedna svoju izloženost ostvarila u svojem radnom okruženju u kojem je već prethodno potvrđen slučaj pojave koronavirusa, dok je za dvije osobe izvor zaraze nepoznat.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sad je 29, od kojih se na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze četiri osobe, a na liječenju kod kuće 25 osoba. U kućnoj karanteni u mjeri samoizolacije, kao bliski kontakti zaraženih nalazi se 289 osoba.

12:23 U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 7 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, pet muškarca i dvije žene. Pet osoba ima prebivalište na području Grada  Karlovca, jedna osoba je iz Ozlja i jedna iz Draganića.
Epidemiološka obrada je u tijeku. Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 369 osoba.

11:49 U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod još 20 osoba, a tijekom noći u bolnici su umrle tri osobe, od kojih dvoje korisnika Doma za starije osobe u Delnicama, doznaje se u nedjelju iz Županijskoga stožera za civilnu zaštitu.

Ozdravile su 32 osobe, od kojih su 24 korisnika doma u Delnicama.

U Domu za starije osobe u Delnicama sada je 13 zaraženih osoba, 15 korisnika je negativno na koronavirus, 48 korisnika se oporavilo, a sedmero ih je još u bolnici. Do danas je, od ulaska koronavirusa u taj dom, umrlo osam korisnika Doma za starije osobe u Delnicama.

11:48 U Zagrebačkoj županiji u protekla 24 sata potvrđeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a trenutačno je aktivno 296 slučajeva, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite.

Pet novih slučajeva zabilježeno je u Dugom Selu, tri u Zaprešiću, te po jedan u Samoboru, Svetoj Nedelji, Velikoj Gorici, Ivanić-Gradu, Brdovcu, Bistri, Križu, Rugvici, Preseki.

Od 17 novooboljelih osoba šest su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj povezan je sa domom za starije na području Rugvice, dok je za deset slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 36 osoba.

Na području Zagrebačke županije od početka pandemije evidentirano je 876 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 563 osobe, a 17 ih je umrlo.

11:46 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a osam je izliječenih, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženi su jedna muška i tri ženske osobe iz Dubrovnika, od kojih je za dvije osobe utvrđena epidemiološka veza, te jedna ženska osoba iz Župe dubrovačke kojoj je utvrđena epidemiološka veza.

Među osam izliječenih četiri su iz Dubrovnika, dvije iz Metkovića, te po jedna iz Ploča i Stona. U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 11 osoba, a u samoizolaciji je 289 osoba. Od početka pandemije analizirano je ukupno 14.906 uzoraka.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

11:20 Sedam je novih slučajeva zaraze koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Četiri novozaražene osobe s područja su općine Rovišće i riječ je o korisnicima jednog manjeg privatnog doma za starije osobe. Po jedna novozaražena osoba s područja je općina Đulovac, Nova Rača i Velika Pisanica. Među novozaraženim osobama jedna je zdravstveni djelatnik.

Trenutno je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 47 aktivnih slučajeva zaraze COVIDOM-19. U samoizolaciji je u našoj županiji 490 osoba.

10:25 Gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić, objavio je kako je danas dobio rezultate testiranja na covid-19 te je pozitivan na spomenuti virus. 

"Od petka navečer osjećam se loše, glavobolja, mučnina, visoka temperatura i kostobolja koje ne prolaze evo ni sad. Pošto sam i sam starije dobi, ali i radi posla kojeg obavljam jučer sam obavio testiranje na covid-19 i od petka se nalazim u samoizolaciji.
Unatoč tome što nastojim poštivati sve mjere prevencije, od razmaka do nošenje maske i dezinfekcije ruku, virus je prošao na svom putu k meni. Izvor zaraze za sad je nepoznat, moguće je kako sam virus dobio na jednom od sastanaka no bez daljnje epidemiološke obrade ne mogu reći sa sigurnošću. Epidemiolozima sam ostavio sve svoje kontakte u posljednja 72 sata te će ih kontaktirati nadležne službe" - napisao je, između ostaloga, kutinski gradonačelnik na svome Facebook profilu.

Pozitivan na covid-19 Dragi moji sugrađani, želim vam ovim putem priopćiti kako sam prije nekoliko trenutaka dobio...

Objavljuje Zlatko Babić-gradonačelnik KutineNedjelja, 4. listopada 2020.

10:23 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 412 obrađenih testova danas je 18 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 9, Kaštela 2, Omiša 1, Sinja 2, Solina 2, Dugog Rata 1 i Hrvaca 1 osoba.

Uz 18 novooboljelih s područja Splitsko-dalmatinske županije još je 7 stranih državljana pozitivno na COVID infekciju među kojima su i 4 studenata koji pohađaju studij na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu u Splitu. Od 18 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 10 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.
Ukupno 1098 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalaze se 35 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 3 osobe nalaze na respiratoru.

10:20 Razubktala se epidemija u Koprivničko-križevačkoj županiji: čak 23 nova slučaja u protekla 24 sata! U ilegalnom domu za starije osobe u Legradu zaraženo je 20 osoba: 17 korisnika, vlasnik i tri zaposlenice. Svi korisnici bit će zbrinuti u Općoj bolnici u Koprivnici, naglasio je šef stožera Ratimir Ljubić u nedjelju.

Foto: Robert Mihaljević

No, zaražena je i učenica prvog razreda gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog u Križevcima, pa je cijeli njezin razred stavljen u samoizolaciju. “Zbog toga vraćamo obvezu nošenja maski na nastavi u svim osnovnim i srednjim školama u županiji”, naglašava Ljubić.

Županijska epidemiologinja dr. Draženka Vadla otkrila je kako u tom razredu u gimnaziji ima više učenika sa simptomima, pa se očekuje još oboljelih.

10:07 Na području Zadarske županije 4 su novooboljele osobe od koronavirusa. Riječ je o ženskom osobama, dvije sa područja Grada Zadra te po jedna sa područja općina Sukošan i Zemunik Donji. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 185 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je  185 osoba, a istekao je za njih 7517. U Općoj bolnici Zadar  hospitalizirano je 15 bolesnika oboljelih od COVID-19  od kojih su  2 na COVID JIL-u, oba s na respiratoru. 

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije

09:55 U Osječko-baranjskoj županiji u proteklih 24 sata zabilježeno je 13 novozaraženih. Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 325 uzoraka.

Trinaest testiranih uzoraka bilo je pozitivno na koronavirus i to 8 sa šireg područja grada Osijeka, dvije osobe iz Našica i dvije iz Đakova te jedna iz Antunovca.

U KBC-u Osijek su hospitalizirane 24 osobe zaražene koronavirusom od kojih je troje na respiratoru. 22 nova kontakta su stavljena u samoizolaciju te se sveukupno u samoizolaciji na području naše županije nalazi 509 osoba.

Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji i od 40 provjerenih osoba, sve su zatečene na adresi stanovanja i nije utvrđeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije. Nije bilo ni dojava građana o kršenju samoizolacije.

09:48 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8,00 sati, u posljednja 24 sata je 16 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (9 osoba iz Vinkovaca, 4 iz Ivankova, 1 iz Vukovara, 1 iz Rokovaca i 1 iz Đeletovaca), a jedna osoba je preminula.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 912, od kojih je 778  osoba izliječeno, a ukupno je 18 preminulih osoba. Trenutno je u županiji  11 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.  U protekla 24 sata testirano je 218 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 12263.

U samoizolaciji na području županije je 828 osoba.  

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivan 21 radnik iz sustava zdravstva (3 liječnika, 11 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 2 nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 35 radnika (1 liječnik, 25 medicinskih sestara/tehničara, 6 drugih zdravstvenih radnika i 3 nezdravstvena radnika).

09:35 Istarskoj županiji jedan je novooboljeli od 180 ispitanih uzoraka. Trenutno je 10 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba, od kojih dva strana državljanina (Republika Francuska, Republika Slovenija), a u samoizolaciji nalazi se 61 osoba. 

09:14 Gradu Zagrebu zabilježeno je 70 slučajeva novooboljelih osoba. Posljedično tome za 319 osoba izrečena je mjera samoizolacije. Pozitivan je jedan učenik osnovne škole i dva učenika srednjih škola te je mjera samoizolacije određena za 16 učenika i jednu učiteljicu osnovne te 43 učenika srednjih škola. Zbog pozitivnog nalaza jednog studenta u samoizolaciji je jedan profesor i osam studenata, javlja HRT. 

09:08 Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji, dvije su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Jedna osoba je s područja grada Petrinje dok je druga s područja grada Gline. U tijeku je epidemiološka obrada. Danas nema novooboljelih s promocije knjige u Gornjoj Jelenskoj gdje je do sada zabilježeno 90 slučaja zaraze.

Ključne riječi

Komentara 9

PV
prcko.vita
15:06 04.10.2020.

Ljudi, ajmo svi u karantenu na 20 dana. Može? Dogovoreno?

SO
Sobrudolf
10:24 04.10.2020.

Od 27.03-01.09 u HR je od raka umrlo 6.120 ljudi! A od Corone? Niti 5% od ovog broja umrlih od raka!! Zato nam se skinite vise s vrata sa ovom upalom pluca, koja inace postoji vec stotinama godina, a kojoj ste sad prigodno dali novo ime, Covid19....

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
10:13 04.10.2020.

Koga više ovo zanima? Počnite iznositi na dnevnoj bazi broj umrlih recimo od raka! Ta brojka je veća. Pa se čovjek s pravom pita - što je vama uopće važno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije