Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Stožer: Ni danas nema novooboljelih, ukupan broj ozdravljenih je 2077

Koronavirus u Hrvatskoj
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
01.06.2020.
u 14:01

Najveći broj slučajeva zabilježen je u Splitsko-dalmatinskoj županiji i u gradu Zagrebu.

U Hrvatskoj je zabilježeno 2.246 slučajeva zaraze koronavirusom. Danas nema novooboljelih. Ukupan broj ozdravljenih je 2077, što je pet novoozdravljenih u 24 sata. Ukupan broj preminulih je 103

Lista strelica nalazi se na dnu

Tijek događaja:

16:25 - U Varaždinskoj više nema niti jedne osobe zaražene koronavirusom. Prvi slučaj zabilježen je u noći s 1. na 2. ožujka, a zadnji slučaj 4. svibnja. Od početka epidemije je samo u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije obavljeno više od 3300 testiranja na koronavirus, u COVID-19 ambulanti Doma zdravlja obrađeno je više od 2500 građana, a PU varaždinska je obavila više od 2500 provjera osoba u mjeri samoizolacije.

14:00 – Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24-satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2246

Novooboljelih nema. Do sada je testirano 66695 osoba, od toga 290 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju su 22 osobe. Od toga su na respiratoru četiri pacijenta. Ukupan broj ozdravljenih je 2077, što je pet novoozdravljenih u 24 sata.
Ukupan broj preminulih je 103.

10:05 – Epidemiolog Bernard Kaić iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kazao je da bi najveća pogreška bila kad bi se ljudi sada previše opustili, "jer nismo sigurni koliko ovo ljetno vrijeme sprečava cirkulaciju koronavirusa". Više pročitajte OVDJE

10:00 – U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija i dalje je stabilna te u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19. 

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 41, od kojih je 40 izliječenih osoba.Trenutačno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19. U samoizolaciji na području županije nalazi se šest osoba, a tijekom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju samoizolacije. 

Zdravstvenih radnika u samoizolaciji nema.

VIDEO: Ivan Đikić o najnovijim saznanjima o koronavirusu i razvoju cjepiva

9:30 – Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek više nema nijedan pacijent pozitivan na virus COVID-19. Naime, dvostrukim negativnim testom potvrđeno je izlječenje jedine preostale osobe koja je zadnjih dana bila na liječenju u Klinici za infektologiju. To je ujedno 116. izliječena osoba na području Osječko-baranjske županije, od ukupno 133 oboljelih osoba od početka epidemije. Još se uvijek na liječenju kod kuće nalazi devet osoba pozitivnih na koronavirus, a u samoizolaciji su tri osobe.

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirano je 65 uzoraka i svi su bili negativni na koronavirus, što je već deseti dan bez novooboljelih..

8:45 – Punih 30 dana, Virovitičko-podravska županija nema novooboljelih od COVID-19. U posljednja 24 sata, testirano je novih 13 osoba, nitko nije bio pozitivan, a do sada je broj testiranih na koronavirus 1208, javili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Od početka pandemije u Virovitičko-podravskoj županiji devet osoba je oboljelo od koronavirusa, sedmero se oporavilo, jedna je osoba još uvijek zaražena, dok je jedan muškarac preminuo od COVID 19, izvijestio je lokalni Stožer. 

8:40 – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 47 dana zaredom nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Ukupno su ih testirali 877. Od početka u navedenoj županiji bilo je deset zaraženih i svi su ozdravili.  

8:00 – Voditelj  Službe za susjedne zemlje u Ministarstvu unutarnjih poslova Tomislav Kufner u HRT-ovoj emisiji "U mreži Prvog" kazao je da građani Europske unije koji nisu iz deset zemalja čiji građani  mogu ući u Hrvatsku moraju imati poseban razlog za ulazak u našu zemlju.

– Postupak je takav da prilikom dolaska na granični prijelaz, uz onu standardnu proceduru koja je bila i prije pojave koronavirusa – davanje putne isprave na pregled, sada moraju dati i broj telefona i adresu na kojoj će boraviti u Hrvatskoj. To su nekakve zdravstvene ili epidemiološke mjere kako bismo imali podatke u slučaju da epidemiolozi moraju stupiti s njima u kontakt.

Podsjetio je da je u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Ministarstvom turizma razvijena aplikacija Welcome to Croatia koja bi trebala olakšati ulazak u zemlju.

Državna tajnica u Ministarstvu za vanjske i europske poslove Andreja Metelko-Zgombić rekla je da će Hrvatska postupno otvarati granice i da će biti i dalje jako pozorna u praćenju.

– Ideja je da Europska komisija ima jednu interaktivnu kartu i to u realnom vremenu gdje će se ona stalno pratiti i prikazivati sve epidemiološke situacije. Ako se negdje nešto pojavi, da znamo kako reagirati – dodala je.

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
22:16 01.06.2020.

Eto, 98% ozdravilo!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije