Naslovnica Vijesti Svijet

'Prisilili su svećenika da kleči pred njima': Časna sestra ispričala strahote koje su krvnici Islamske države radili u crkvi

Uz Kermichea, u napadu je sudjelovao još jedan napadač koji je otprije poznat policiji, no njegov identitet još nije objavljen.
27. srpnja 2016. u 08:22 68 komentara 10111 prikaza
kemiche
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/8

Tijekom mise, koja se održavala u utorak ujutro u predgrađu Rouena, dvojica pripadnika Islamske države upala su u crkvu i zatočila svećenika, dvije časne sestre i dvoje vjernika.

Barbari Islamske države ubili su svećenika u crkvi u Saint-Étienne-du-Rouvrayu, dok je jedna osoba u teškom stanju i bori se za život. Časna sestra koja je bila u crkvi za vrijeme napada opisala je što se dogodilo. Kazala je kako su napadači naoružani noževima prije smaknuća svećenika držala "propovijed na arapskom", piše Metro.

njemačka napad Najavio napad Bombaš iz Njemačke bio je borac ISIS-a: Snimka na njegovu mobitelu sve je otkrila Napad u Ansbachu Nakon niza napada Strah od napada prazni manifestacije po Njemačkoj  Strah u zemlji Evo kako analitičari komentiraju napade u Njemačkoj

– Prisilili su ga da kleči pred njima. Htio se obraniti, no tada se dogodila tragedija. Napadači su se snimali i održali neku vrstu propovijedi na arapskom oko oltara. Užas – ispričala je sestra Danielle za BFMTV.

Jedan od napadača bio je 19-godišnji Adel Kermiche koji se nalazio na uvjetnoj kazni te je nosio elektroničku narukvicu kojom mu je bilo ograničeno kretanje između 8.30 i 12 sati. Kermiche je dva puta pokušao pobjeći kako bi se borio za Islamsku državu u Siriji

U ožujku je pušten iz zatvora nakon što je služio zatvorsku kaznu zbog namjere da iz Turske prijeđe u Siriju. Ranije je bio uhićen jer je iz Njemačke pokušao doći do Sirije. 

Uz Kermichea, u napadu je sudjelovao još jedan napadač koji je otprije poznat policiji, no njegov identitet još nije objavljen. Napadači su nosili lažnu bombu, pištolj i noževe tijekom napada, a časne sestre služile su kao ljudski štit.

>> Ubojica svećenika uhićen je u Turskoj i sudilo mu se zbog terorizma. Na slobodi je čekao presudu

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • LELA56:

    Ne znam što da kažem osim strašno, a moramo primiti njih 1600. Zašto ? Nek idu svojima, a ne ovdje da kolju i ubijaju. Zar su zato došli? Od njih nema nikakve koristi, oni nisu za civilizaciju i civiliziran život, ... prikaži još! bez obzira na vjeru. Zato i apeliram na bilo koju vladu, nek se raspiše referendum, jer bitna je volja naroda a ne dotične Merkel. Mi želimo slobodno živjeti, a ne u strahu ići na posao itd.

  • Deleted user:

    Kako netko reče.... za Francusku je, čini se, kasno, ali ostala kršćanska Europa se mora dignuti na noge!

  • nenad.levar:

    evropa je izdana od SAD-a i obame koji je arap musliman,od politickih elita korumpitranih i zato s eevropski krscani morjau organizirati,naoruzati i protjerati ove muslimansk eteroriste,evropa je krscanka ,nikad nije bila niti ce biti muslimanska!!