Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZLIJEVANJE DRAVE

Prirodna nepogoda zbog poplava proglašena i u Cestici: Ukupne štete na objektima su 70 do 100 posto

Posljedice obilne poplave na jezeru Šoderica i dalje su vidljive
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/4
17.08.2023.
u 15:23

Prema zaprimljenom zahtjevu, prva procjena ukupne štete iznosi 560.000 eura. Značajne su i štete na stambenim i gospodarskim objektima

Varaždinski župan Anđelko Stričak je 16. kolovoza proglasio prirodnu nepogodu poplava za Općinu Cestica. Naselja Lovrečan Otok i Otok Virje na području Općine Cestica je u razdoblju od 4. do 8. kolovoza pogodila poplava uzrokovana velikim vodnim valom pristiglim iz Slovenije. Zbog izlijevanja rijeke Drave i visokih podzemnih voda nastale su velike štete na poljoprivredi, poljoprivrednom i građevinskom zemljištu, stambenim, poljoprivrednim i poslovnim građevinama, opremi, javnoj infrastrukturi, okolišu te cestama.

Prema zaprimljenom zahtjevu, prva procjena ukupne štete iznosi 560.000 eura. Značajne su i štete na stambenim i gospodarskim objektima koje, prema preliminarnim procjenama, iznose od 70 do 100 posto.

- Sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, oštećeni štetu trebaju u roku od 8 dana od proglašenja prirodne nepogode prijaviti Općinskom povjerenstvu u pisanom obliku i na propisanom obrascu. U roku od 15 dana Općinsko povjerenstvo treba izraditi prva izvješća, a u roku od 50 dana Županijskom povjerenstvu dostaviti konačnu procijenjenu štetu - kažu u Županiji. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO MUP objavio nove snimke iz zraka: Ovako izgleda obrana od poplava


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije