Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vatreno u konavlima

Pripremao roštilj ispred kuće i prouzročio veći požar u Konavlima!

kanader
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
23.06.2013.
u 12:14

Opožarena površina iznosi oko 10 ha niskog raslinja i jedan električni stup, a materijalna šteta će se naknadno utvrditi

U subotu oko 13.30 sati, izbio je požar kod mjesta Uskoplje u Konavlima, koji je intervencijom JVP Konavle, Župa dubrovačka i pripadnika Interventne vatrogasne postrojbe, sa ukupno 12 navalnih vozila, više od 50 vatrogasaca i dva kanadera lokaliziran u 16.45 sati.

Opožarena površina iznosi oko 10 ha niskog raslinja i jedan električni stup, a materijalna šteta će se naknadno utvrditi, izvijestili su iz policijske uprave dubriovačko-neretvanske.

Do požara je došlo dok je 57-godišnjak pripremao roštilj ispred kuće u Uskoplju, pri čemu je vatra izmakla kontroli i proširila se na okolno područje. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara protiv 57-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

Policija stoga podsjeća stanovnike Dubrovačko-neretvanske županije kako je u razdoblju od 1.lipnja do 31.listopada na snazi zabrana spaljivanja biljnog otpada i loženja vatre na otvorenom prostoru. Zabranjeno je ložiti odnosno upotrebljavati otvorenu vatru na svim mjestima na kojima ista može prouzročiti nastanak i širenje požara otvorenog prostora, a naročito blizu šumskih površina i mjesta na kojima ili u blizini kojih borave ljudi. Napominju kako je izazivanje požara podložno prekršajnoj pa i kaznenoj odgovornosti te visokim novčanim kaznama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije