Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

'Prioritet' Vlade na 22. mjestu

21.11.2008.
u 19:04

Činjenica da se u “obvezama Vlade” koje je ona, prema prijedlogu Sporazuma o socijalnom partnerstvu u novim okolnostima, spremna preuzeti, obrazovanje prvi put spominje tek na 22., odnosno 24. mjestu, ražestila je dio prosvjetara, sindikata, ali i oporbenih čelnika koji tvrdnju ministra Dragana Primorca i premijera Sanadera da je “obrazovanje prioritet države” nazivaju floskulom.

– To je floskula od početka jer za to nisu osigurali ni dovoljno novca ni ostale uvjete da se tome 2010. uopće približimo – komentirao je bivši ministar znanosti esdepeovac Gvozden Flego.

– Iz krize se izlazi na najplodotvorniji način, a u vremenima visoke tehnologije i gospodarstva utemeljena na znanosti to može biti jedino intenziviranje znanstvenog istraživanja i obrazovanje kadra potrebna za sutrašnje tržište – ističe Flego te drži da se proračun za obrazovanje i znanost ne smije smanjivati, već ga treba povećati ili u najgorem slučaju ostaviti na ovogodišnjoj razini.


Ništa od novog zapošljavanja

Predsjednika Sindikata “Preporod” Željka Stipića, osim planirane uštede od “400 milijuna kuna na plaćama zaposlenika i stotinjak milijuna na tzv. besplatnim udžbenicima”, zabrinjava i činjenica da se zbog štednje neće, kako je planirano, zapošljavati ove i sljedeće godine psiholozi, pedagozi, knjižničari, logopedi, defektolozi...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije