Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Priopćenje Zdravka Barišića, Thompsonova menadžera

Marko Perković Thompson poziva i moli sve medije da se suzdrže od senzacionalističkih napisa
21. siječnja 2011. u 17:16 20 komentara 311 prikaza
barisic
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Poštovani,

Dana 19., 20. i 21. siječnja 2011. u većem broju medija objavljeni su i preneseni navodi kojima se gospodina Marka Perkovića Thompsona dovodi u vezu s gospodinom Mladenom Barišićem, pri čemu je objavljeno da je gospodin Perković primio znatan novčani iznos kako u predizbornoj kampanji 2007. godine ne bi pjevao na koncertima političkih stranaka, odnosno ne bi sudjelovao u predizbornoj kampanji.

Dio medija istodobno je objavio i izjavu gospodina Perkovića u kojoj je on izričito otklonio bilo kakvu vezu s gospodinom Mladenom Barišićem, a napose navode o primitku navedenih novčanih iznosa.

S obzirom na veliko zanimanje medija za ovaj slučaj, gospodin Perković još jednom potvrđuje da se u svojstvu svjedoka odazvao na poziv USKOK-a te time ispunio svoju građansku i zakonsku obvezu. S obzirom na tajnost istrage, gospodinu Perkoviću nije dopušteno govoriti o predmetu svjedočenja, niti o sadržaju njegova iskaza.

Što se tiče samih medijskih članaka u kojima se navodi da je gospodinu Perkoviću isplaćivan novac za nepjevanje, odnosno nesudjelovanje u predizbornoj kampanji 2007., navodimo kako je riječ o tvrdnjama koje nemaju nikakve veze sa stvarnošću. Svakome bi trebalo biti jasno da je riječ o potpunoj i proizvoljnoj izmišljotini. Platiti 2007. godine pola milijuna eura za nepjevanje pjevaču apsurdno je i smiješno!

Iako je i prije u javnosti bio izložen različitim napadima, gotovo redovito sa svrhom tuđih političkih razračunavanja, ovaj slučaj je specifičan i po tome što sam način obračuna s gospodinom Perkovićem predstavlja bezobzirno kršenje zakonskih odredbi. Jer, ako je istina da su mediji došli u posjed i prenijeli autentičan iskaz gospodina Mladena Barišića, koji je iznesen pred tijelima progona u fazi postupka koji je tajan, onda je jasno da je došlo do teške zlouporabe položaja izvora bliskih istrazi. U tom slučaju, ukoliko reakcija tijela progona izostane u odnosu na one koji očito smatraju da za njih zakon ne vrijedi, jasno je da smo svjedoci selektivne primjene zakonskih odredaba za dnevnopolitičke svrhe.

Tendencioznim pisanjem i načinom objave nečega što predstavlja navodnu izjavu okrivljenika protiv kojega se vodi kazneni postupak, inzistira se na krivotvorenju činjenica i rušenju ugleda gospodina Perkovića. Jer, ne treba smetnuti s uma da se okrivljenik Mladen Barišić u kaznenom postupku ima pravo braniti na način za koji smatra da je za njega najpogodniji pa mu je, tako, dopušteno i lagati.

I na kraju, Marko Perković Thompson poziva i moli sve medije da se suzdrže od senzacionalističkih napisa, koji očito nemaju podlogu u stvarnim događajima, te ne doprinose ničemu dobrome.

S poštovanjem,

U ime tima Marka Perkovića Thompsona,

Zdravko Barišić, menadžer

Viralni recept
Recept za pečeni krumpir 'srušio' internet: Ova metoda i začini spoj su koji čine savršenstvo
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • standup:

    ..udbaska posla..., \"yugo-akcija u predizbornoj godini\"...classic...

  • Hamiclar:

    Jedava čekam novi zakon o medijima pa da u ovakvim situacijama novinar ode u zatvor. Evo Thompsona poljuvali i nikom ništa, piše demantij i nadaj se da će objavit. A Vecernji je vrištao sa \"Razbijen mit o Thompsonu\" ili kako ... prikaži još!o je već išlo. Objavio jutarnji, index, novi list, htv, nova... Svi. E sad zamislite da je \"pouzdani izvor blizak istrazi\" rekao da je Barišić izajavio da je Thompson pedofil. Zamislite kako bi se ikad on oprao od toga s ovakvim žutim novinarstvom, makar ne bilo istina. I sad mi objasnite zašto se novinari toliko boje zatvora zbog klevetanja, al se ne boje objavljivat bez da provjere istinitost. Jedva čekam novi zakon!

  • šimuka:

    M. Barišić,lopov od formata,utopljenik koji se i za slamku hvata.Za spasit vlastitu guzicu,spreman pakirat i rođenoj majci.Jado ,od kojeg će mo čuti još kojekakvih gadarija.