Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravko Boras

Primao ministarsku plaću u BiH i invalidsku mirovinu iz Hrvatske, sada nudi ostavku

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
05.12.2019.
u 12:15

Poručio je kako ne želi otežavati poziciju Vladi ŽZH-a iako se ne osjeća krivim.

Ministar unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke Zdravko Boras ponudio je srijedu ostavku nakon što je prošloga tjedna pred Općinskim sudom u Splitu nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora s rokom kušnje od tri godine budući da je istodobno dobivao invalidsku mirovinu iz Hrvatske i plaću kao ministar, izvijestili su u četvrtak mediji u BiH.

Općinski sud u Splitu nepravomoćno je 26. studenog osudio Borasa uvjetno na godinu dana zatvora uz tri godine kušnje zbog kaznenog djela prijevare te će, ukoliko ova presuda postane pravomoćna, morati u roku od šest mjeseci uplatiti u državni proračun blizu 95.500 kuna, za koliko je oštetio Hrvatsku.

Borasa je optužnica teretila da je istodobno primao invalidsku mirovinu iz Hrvatske od veljače 2015. do kraja travnja 2016., iako na nju nije imao pravo jer je istodobno bio zaposlen kao ministar u MUP-u Zapadnohercegovačke županije.

Boras je, prema priopćenju, stavio svoj mandat na raspolaganje Vladi ŽZH-u te poručio kako ne želi otežavati poziciju ovoj instituciji iako se ne osjeća krivim.

„Unatoč dubokom uvjerenju u moju nevinost koju ću u spomenutom postupku i dokazati, a s ciljem zaustavljanja medijskih nagađanja te objektivne štete koju trpim osobno, kao i moja obitelj i institucija javne vlasti koju obnašam, ovim putem stavljam svoj mandat u Vladi Županije Zapadnohercegovačke na raspolaganje'', rekao je ministar unutarnjih poslova ŽZH-a Zdravko Boras.

Ključne riječi

Komentara 14

TM
trade_mark
14:30 05.12.2019.

ma ne vjerujem... da je dao ostavku!

DU
Deleted user
14:55 05.12.2019.

Svi susedi znaju da dotična gospođa vara muža sa poznanicima samo on njen suprug nema pojma. Tak i Hrvatsska ,svi je kradu , otimaju , varaju i pelješe a ona jadna Hrvatska nema pojma o kriminalu .

DU
Deleted user
14:02 05.12.2019.

Kao da je jedini.Baš me zanima koji je uzrok njegove"invalidnosti"?PTSp na kvadrat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije