Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Solidarnost na djelu

Prikupljeno 800 paketa hrane

ck
Duško Jaramaz/PIXSELL
18.12.2013.
u 18:55

Od priloga iz ove akcije kupljeno je 800 obiteljskih paketa hrane težine 14 kilograma

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci okončalo je u predbožićne dane 41. po redu tradicionalnu sabirnu akciju Hrvatskog Crvenog križa Solidarnost na djelu podjelom štednjaka i obiteljskih paketa hrane. Unatoč recesiji i teškoj socijalnoj situaciji prouzročenoj posljedicama rata i teških gospodarskih prilika, naši sugrađani su i ove godine otvorili svoja velika srca i svojim prilozima pomogli uspjehu ove akcije, kažu u vinkovačkom Crvenom križu.

Od priloga iz ove akcije kupljeno je 800 obiteljskih paketa hrane težine 14 kilograma koji su tijekom Tjedna solidarnosti 8. do 15. prosinca, podijeljeni korisnicima preko mreže povjerenika vinkovačkog Crvenog križa u gradu Otoku i 11 općina Vukovarsko-srijemske županije: Andrijaševci, Ivankovo, Jarmina, Markušica, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Jankovci, Stari Mikanovci, Tordinci i Vođinci, dok su korisnici iz Vinkovaca preuzimali obiteljske pakete hrane u skladištu GDCK Vinkovci u Ulici Josipa Kozarca 10, uz predočenje potvrde Centra za socijalnu skrb Vinkovci.

- Također su kupljena 4 štednjaka na kruto gorivo, a tvrtka Vinkoprom je donirala još 4, pa su ih vinkovački humanitarci odvezli na kućne adrese primatelja. Crveni križ Vinkovci je s doniranjem štednjaka započelo 1994. zahvaljujući Talijanskom Crvenom križu iz Cesene koji je donirao prihod dobiven od jedne utrke na hipodromu u Ceseni, od čega je tada kupljeno 140 štednjaka na kruto gorivo uz kakve je većina nas odrasla. U to vrijeme to je bio veliki dar prognanicima, stvar velike upotrebne vrijednosti, štednjak na kojemu se može kuhati, peći, ali i ogrijati se, što je ujedno bio i simbol ognjišta i nade u povratak svojim kućama - kaže Branko Tomić iz Crvenog križa. Od tada pa do danas, Crveni križ Vinkovci svake godine u okviru akcije Solidarnost na djelu donira korisnicima nekoliko novih štednjaka, pa je brojka narasla na 743. Akciji su se također priključile članice Udruge Hrvatska žena prikupljajući pomoć u Konzumu. Predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci dr Dražen Švagelj zahvaljuje svima koji su svojim makar i simboličnim prilogom pomogli uspjehu akcije Solidarnost na djelu, a posebno ravnateljima i povjerenicima Crvenog križa u svim školama na vinkovačkom području koji su motivirali učenike da se uključe u ovu akciju koja će u predbožićne dane unijeti veliku radost u 800 obitelji.

>> U 20 godina humanitarnim radom prikupile oko četiri mil. kuna pomoći

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije