Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u pet dana

Prikupljeno 157.000 potpisa za Referendumsku inicijativu "Zaštitimo hrvatsku kunu"

Marko Milanović Litre konferencija medije na temu Zaštitimo hrvatsku kunu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
30.10.2021.
u 14:03

Inicijativu za referendum pokrenuli su stranka Hrvatski suverenisti, Hrvatska stranka prava, Neovisni za Hrvatsku i Generacija obnove, a do 7. studenog trebaju prikupiti 368.867 valjanih potpisa građana.

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista i predstavnik Organizacijskog odbora referendumske inicijative "Zaštitimo hrvatsku kunu" Marko Milanović Litre izjavio je u subotu u Zagrebu da je u pet dana prikupljeno 157.000 potpisa te da su organizatori zadovoljni tijekom prikupljanja.

Inicijativu za referendum pokrenuli su stranka Hrvatski suverenisti, Hrvatska stranka prava, Neovisni za Hrvatsku i Generacija obnove, a do 7. studenog trebaju prikupiti 368.867 valjanih potpisa građana. 

Potpisi se prikupljaju na 250 lokacija u cijeloj zemlji, a građani se tako izjašnjavaju jesu li za to da u Ustav uđe odredba da je novčana jedinica Republike Hrvatske kuna, koja se dijeli na stotinu lipa i da odluku o promjeni novčane jedinice donose birači na referendumu.

 

"U prvih pet dana zahvaljujući našim volonterima, članovima Hrvatske stranke prava i Hrvatskih suverenista uspjeli smo do jučer do 17 sati prikupiti 157.000 potpisa", rekao je Milanović Litre na konferenciji za novinare na mjesto gdje se prikupljaju potpisi na središnjemu zagrebačkom trgu.

Izrazio je zadovoljstvo dinamikom prikupljanja potpisa.

"U ovom trenutku smo zadovoljni dinamikom prikupljanja potpisa, pogotovo nakon prvog dana i medijske prisutnosti koju smo dobili. Ljudima je puno jasnije za što se zalažemo i koji je naš cilj s ovom referendumskom inicijativom, a to je veća demokracija u Hrvatskoj", rekao je Milanović Litre.

Ocijenio se da se vladajući ignorantski odnose prema njihovoj inicijativi te ustvrdio kako Hrvatska ima pravo odlučiti u kojem će trenutku prihvatiti euro.

"Oni mogu ponavljati svoje mantre da je to već odlučeno na referendumu za ulazak u EU što nije istina. To je polovična istina. Hrvatska ima pravo odlučiti u kojem trenutku će prihvatiti euro. To ne smije biti dekret jedne osobe i njegovih interesa već odluka hrvatskog naroda da odlučuje o svojoj sudbini", izjavio je, uz ostalo, Milanović Litre.

"Mi ćemo se boriti da kuna ostane jer se trenutno nalazimo u najvećoj ekonomskoj krizi u povijesti čovječanstva i ne možemo srljati u novu monetarnu uniju koja će imati svoje interese", rekao je saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Milanović Litre.

Ključne riječi

Komentara 21

ST
strahimir
15:33 30.10.2021.

levi imbecili štite kunu, a leva bagra uništava državu na čelu sa slučajnim. ako treba neki referendum, onda je to Referendum o provedbi lustracije da se konačn o obračunamo sa najvećom opasnošću za hrvatski suverenizam, a to su ostaci komunjara i njihovi mediji i institucije.

PE
Perspektivan
19:01 30.10.2021.

Meni su drazi euri!

MO
morskival
22:42 30.10.2021.

Treba učiti iz iskustva drugih zemalja kad su uvele euro. Čak i u bogatoj nizozemskoj cijene su skočile za 50% o grčkoj netreba ni pričati. Norveška, Švedska , Danska i Poljska nisu lude da uvode euro i plaćaju talijanske i i francuske dugove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije