Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mijat stanić

'Podržali su nas Crkva, branitelji... akcija mora uspjeti!'

šibenik plakati
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/3
14.10.2014.
u 10:15

Iz vlastitih prihoda oba sindikata osigurali smo oko 500.000 kuna u što nije uključen rad, koji je ujedno i najskuplji – rekao je Mijat Stanić

Akcija prikupljanja potpisa kojom se nastoji spriječiti davanje autocesta u koncesiju ide sjajno, poručuju iz Hrvatskog cestarskog sindikata nakon što su prošla prva tri dana od ukupno 14 dana koliko će događaj trajati. Zbog lijepog vremena i odličnog marketinga prikupljanje potpisa iznenadilo je organizatore - nisu očekivali da će se ovako razvijati. 

– Odaziv je na razini prikupljanja potpisa za Zakon o radu. Ohrabruje činjenica da svakoga dana raste broj građana koji daju potporu. Ništa ne pitaju, sve im je jasno. Iako točne podatke o broju potpisa još nemamo, na Trgu bana Jelačića smo u tri dana skupili 5300 potpisa – kaže Mijat Stanić iz Nezavisnog cestarskog sindikata. Kvalitetno su osmislili strategiju oglašavanja – diljem zemlje postavljeno je stotinjak jumbo plakata, samo u Zagrebu ih je 30.

– Prvi put smo počeli prikupljati glasove u ponoć i od toga napravili događaj, procijenili smo da će plakati također imati velik utjecaj, oglašavali smo se na radijskim postajama, Facebooku, otvorili smo besplatni telefon. Iz vlastitih prihoda sindikata osigurali smo oko 500.000 kuna u što nije uključen rad, koji je ujedno i najskuplji – rekao je Mijat Stanić i dodao da će za dva do tri dana objaviti kompletno izvješće financiranja zajedno s donacijama u vidu popusta na najam štandova, objavu plakata...

– Uspjeli smo dobiti popust jer nije riječ o komercijalnom pothvatu, nego o javnom interesu. No, troškova će sigurno biti još i sve ćemo transparentno objaviti – obećao je Stanić.

Glavni organizatori akcije su dva sindikata – Nezavisni cestarski sindikat i Sindikat radnika Hrvatskih autocesta i cesta te sedam udruga civilnog društva različitih profila – Mreža mladih Hrvatske, Pravo na grad, Zelena akcija, GONG, Centar za mirovne studije, Klubtura, Baza za radničku inicijativu i demokraciju, ali i pet sindikalnih središnjica – HNS, SSSH, MHS, HURS, URSH.

– Ujedinjeni smo i zbog toga akcija ne može ne uspjeti. Mreža se širi iz dana u dan, od Istre do Dubrovnika. Podržala nas je Crkva kao i braniteljske udruge. Branitelji dolaze volontirati – rekao je Stanić.  

>> Vlado, kako se može dati u koncesiju ono što je već u koncesiji? 

>> HBK dopustio prikupljanje potpisa protiv monetizacije pred crkvama

Komentara 24

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
11:04 14.10.2014.

..zaustaviti totalnu rasprodaju svega... te daljnje pretvorbe, privatizacije, koncesije, monetizacije... sklapanje štetnih ugovora, nepovoljnih najmova i dr... i napraviti veliku reviziju svih provedenih pretvorbi i privatizacija...

Avatar žič
žič
11:17 14.10.2014.

protiv sam monetizacije,ali glavni cilj ovog referenduma je...naplatne kučice,gdje se za malo rada dobiva dobra plaća,nije mi jasno zašto država ne uvede vinjete,sve države koje naplačuju putovanje autocestama zarađuju dobru lovu na prodaji vinjeta,znam autocestu varaždin-- goričan gdje dnevno prodje stotinjak automobila,a,,izabrani,,sjede tri smjene bez posla a plača ko bog,napisao sam izabrani jer taj posao je teško dobio obični nezaposleni smrtnik,moral si imati dobre veze da dobiješ posao na naplatnim kučicama,sjetimo se koliko je bilo afera sa zapošljavanjem na nap.kučicama...

SP
==spartak==
12:05 14.10.2014.

Treba lijepo vratit ukradeno, uvesti prijeki sud ma kolko to bilo ne demokratski. I kad skines tri cetri lopova drugi ce razmislit o kradi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije