Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sakupili dovoljno
Povratak na članak

Prikupili 8.200 potpisa za referendum o projektu na Srđu

Riječ je o broju potpisa koji obvezuje Gradsko vijeće na raspisivanje referenduma u zakonskom roku, priopćeno je iz Organizacijskog odbora za referendum

Komentari 9

SI
sikert
08:06 11.02.2013.

Danas su protiv golf terena koji se iz Dubrovnika ne bi niti vidio , nikome ne bi smetao. Sutra će reći kako u njihov grad ili okolicu nitko ne ulaže a mogli bi na zaposliti stotinjak ljudi na golf terenu no oni ne žele strane investicije. Što pojedinci imaju osobno od toga da se ne gradi igralište-NIŠTA samo nekakav njihov glupi dišpet.

VL
SO
Somelier
07:33 11.02.2013.

Ombla, Plomin, Srđ, termoelektrana Koprivnica i slični objekti. Izgleda sve je to javni interes za opstanak Hrvata. Elektrana Plomin može se graditi i na plin a ako se gradi i na ugalj danas su takovi filteri da skroz malu količinu plinova ispušta u atmosferu. Kod Koprivnice bi se gradila po naj novijim standardima ali pošto je inicijator Friščić to ne valja. Bio sam jedamput davno na Srđu i neznam čemu i kome kamenjar služi. To nam je industrija bez dimnjaka ali niti to nećemo. Ombla je priča za sebe. Imamo toliko pustih kamenjara gdje bi čitave površine mogle biti solarno prekrivene i ne bi nam trebala Ombla. Međutim kod nas je problem da se "ništa ne može ili ništa ne isplati."

VL
PA
Palooka
08:21 11.02.2013.

Demokracija je sinonim za kaos, u Hrvatskoj naročito. "Nisi mene pitao, e onda ne može". Dakle, protiv gradnje kompleksa na Srđu i Bosanki, gdje se i zmije slabo snalaze, ne postoji ni jedan racionalni razlog. 200 vila i 2 vrhunska hotela i golf donose u Dubrovnik turizam visoke klase (za razliku od cruisera) na Dubrovčanima neinteresantnom terenu, a sve tobožnje razloge protiv (velika potrošnja vode, problem otpada, izgradnja komunalne infrastrukture i sl.) relatvno je lako rješiti ugovorom. Nazdravlje organizatori referenduma!

VL
VE
Vexans
08:31 11.02.2013.

Nije istina da se sa Srđa ,iz tih viletina nebi vidio Grad.Tko je pratio prezentaciju židovskog lobija..prvo je baš to navedeno! Dakle,ako se iz tog lovaroškog geta,usput,plaćaju poljoprevrednu zemljište pod građevinsko,vidi Grad,onda se i iz Grada vide ta betonska čudovišta na Srđu! I gdje onda ostaje tisućljetna vizura grada ? I zaista,tko može biti protiv uništenja vizuelnog indetiteta Dubrovnika? Tko je Vlahušić ? Tko je Šujica ?Tko je Čačić ?Obični politički prolaznici! A Grad !!!

VL
TV
tvrtko3
08:50 11.02.2013.

Što prije ova zemlja propadne to bolje, možda onda netko dođe pameti. Ovako ovo ludilo raznoraznih udruga, akcija i incijativa protiv svega i svakoga, nikako da prestane. Što prije lupimo glavom o zid to bolje. Imam dojam da će ovaj narod uskoro i kruha biti gladan.

VL
BA
balstan
08:57 11.02.2013.

Projekt " Golf na Srđu" je jedna velika prevara.Država i lokalna zajednica u infrastrukturu za ovaj projekt trebaju uložiti oko milijardu i po kuna, da bi im se godišnje kroz poreze i komunalnu naknadu vraćalo oko 20 milijuna.Znači za jedno 70-ak godina bi se vratio uloženi novac.I sve to zbog " navodno" stotinjak radnih mjesta.Dubrovnik i Hrvatska imaju puno boljih projekata u koje bi trebalo uložit tih milijardu i po kuna a ne da ih doslovno poklanja izraelskom trgovcu oružja sa računima na Djevičanskim otocima.... I zar stvarno netko misli da bi turisti dolazili u Dubrovnik zbog golfa ?? To je isto kao da u Veneciju gosti dolaze da bi lovili ribu sa mosta ...

VL
BA
balstan
09:39 11.02.2013.

ČVOR ------------- Evo za primjer ; protivno svim pravilima struke , probija se tunel kroz Srđ , u kojem će biti smještena trafostanica , cijena nekoliko stotina milijuna kuna. Za opskrbu vodom , guraju neisplativi projekt HE Ombla, cijena bogtepitajkolika , a šteta duplo veća.... Hoćeš još .....

VL
Č7
čvor2.76
09:50 11.02.2013.

balstan ------------------ Dovoljno da shvatim da si zaposlen na javnom proračunu i da te ne zanima nikakav razvoj. Pretpostavljam da se baviš i najmom apartmana.

VL
JA
jamanuša
12:54 12.02.2013.

izgleda da nekima u Dubrovniku odgovara da gost spava u Trebinju a da se kupa u Dubrovniku...valjda je to razlog zašto čuvaju one dvije drače i suhozid na Srđu Dubrovčani su rođeni za ugostitelje rijetki gosti odlaze nezadovoljni za razlikuu drugih mjesta svaka im čast znaju ugoditi i uzeti novac to je duboko u njima. Srđ projekt će donijeti veliko bogadstvo istina i gužvu u gradu ali jedno bez drugog ne iđe.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.