Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sakupili dovoljno

Prikupili 8.200 potpisa za referendum o projektu na Srđu

Referendum
Organizacijski odbor za referendum
10.02.2013.
u 23:53

Riječ je o broju potpisa koji obvezuje Gradsko vijeće na raspisivanje referenduma u zakonskom roku, priopćeno je iz Organizacijskog odbora za referendum

Danas do 17 sati prikupljeno je 8.200 potpisa građana za raspisivanje referenduma o projektu na Srđu što je više od 20 posto biračkog tijela.

– Riječ je o broju potpisa koji obvezuje Gradsko vijeće na raspisivanje referenduma u zakonskom roku. Eventualno daljnje nametanje projekta na Srđu u periodu prije referenduma, bilo na Gradskom vijeću ili putem Zakona o strateškim investicijama, bio bi čin političkog nasilja nad voljom građana – priopćili su iz Organizacijskog odbora za referendum te se zahvalili volonterima koji su sudjelovali.

– Bez obzira na dostizanje granice od 8000 potpisa, potpise nastavljamo prikupljati do petka, 15. veljače kako bismo svim sugrađanima dali priliku da svojim potpisom sudjeluju u jednoj od najvažnijih odluka u dugoj povijesti Dubrovnika i kratkoj povijesti hrvatske demokracije – dodali su.

>> Za referendum o golf-resortu na Srđu prikupljeno 6500 potpisa

Ključne riječi

Komentara 9

SO
Somelier
07:33 11.02.2013.

Ombla, Plomin, Srđ, termoelektrana Koprivnica i slični objekti. Izgleda sve je to javni interes za opstanak Hrvata. Elektrana Plomin može se graditi i na plin a ako se gradi i na ugalj danas su takovi filteri da skroz malu količinu plinova ispušta u atmosferu. Kod Koprivnice bi se gradila po naj novijim standardima ali pošto je inicijator Friščić to ne valja. Bio sam jedamput davno na Srđu i neznam čemu i kome kamenjar služi. To nam je industrija bez dimnjaka ali niti to nećemo. Ombla je priča za sebe. Imamo toliko pustih kamenjara gdje bi čitave površine mogle biti solarno prekrivene i ne bi nam trebala Ombla. Međutim kod nas je problem da se "ništa ne može ili ništa ne isplati."

PA
Palooka
08:21 11.02.2013.

Demokracija je sinonim za kaos, u Hrvatskoj naročito. "Nisi mene pitao, e onda ne može". Dakle, protiv gradnje kompleksa na Srđu i Bosanki, gdje se i zmije slabo snalaze, ne postoji ni jedan racionalni razlog. 200 vila i 2 vrhunska hotela i golf donose u Dubrovnik turizam visoke klase (za razliku od cruisera) na Dubrovčanima neinteresantnom terenu, a sve tobožnje razloge protiv (velika potrošnja vode, problem otpada, izgradnja komunalne infrastrukture i sl.) relatvno je lako rješiti ugovorom. Nazdravlje organizatori referenduma!

SI
sikert
08:06 11.02.2013.

Danas su protiv golf terena koji se iz Dubrovnika ne bi niti vidio , nikome ne bi smetao. Sutra će reći kako u njihov grad ili okolicu nitko ne ulaže a mogli bi na zaposliti stotinjak ljudi na golf terenu no oni ne žele strane investicije. Što pojedinci imaju osobno od toga da se ne gradi igralište-NIŠTA samo nekakav njihov glupi dišpet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije