Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Vilibor Sinčić

Prijevremeni izbori su rješenje, inače je godina izgubljena

Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
13.01.2015.
u 12:30

Drugi krug sveo se na mobilizaciju birača strahom od suprotne opcije – kaže Sinčić

Imamo novu predsjednicu, što očekujete?

Nova predsjednica proizvod je sustava koji je imao priliku voditi zemlju i koji je pokazao dosege. Očekujem nastavak ekonomske krize i iseljavanja mladih. Jedina promjena proizlazit će iz ideoloških sukoba na relaciji Pantovčak – Banski dvori.

Što bi prvo trebala učiniti?

Prijevremeni izbori jedino su rješenje, inače je sljedeća godina izgubljena za reforme i poboljšanje životnih uvjeta. Potrebno je riješiti probleme blokada i deložacija pod hitno jer taj problem prijeti socijalnom katastrofom. Potrebna nam je reforma monetarnog sustava, revizija pretvorbe i privatizacije i rješavanje političke korupcije. Kako komentirate tako jako tijesnu razliku?

Drugi krug sveo se na mobilizaciju birača strahom od suprotne opcije. Glasalo se protiv i na temelju ideoloških opredjeljenja. Ali razvidno je da su građani odlučili kazniti Josipovića zbog mlake politike.

U drugom krugu bilo je 60 tisuća nevažećih glasova. Iščitavate li to kao znak da su vas vaši birači poslušali?

Da, razlika u nevažećim glasovima je očigledna i znatan broj ljudi odlučio je ne glasati za manje zlo, svjestan da nema kvalitativne, programske i suštinske razlike između kandidata. Sve je više birača kojima ideološka pitanja ne predstavljaju bitnu stavku i to je kvalitetan pomak.

>> Thompson oduševljen, a Tatjana Jurić napala glasače iz dijaspore

>> Grabar Kitarović: Ne razumijem kako Milanović ne može prijeći preko ega i čestitati pobjedniku

Komentara 35

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
12:48 13.01.2015.

...a premier... neka i dalje... podržava loše zakone... obiteljske, socijalne, ovršne i druge... podržava monetizacije ... pretvorbe i privatizacije... CO, imunološki, hac-onc i dr... selidbe u skupe prostore... skijanja o javnom trošku... sobice od 1.200.000 kn... pa će se na kraju skupi (zračni) letovi... pretvoriti u jeftine padove...

21
215794
14:15 13.01.2015.

Moj Ivane ja sam sada dobio dojam da ti nis ne radis ili si u zivom zidu ili u policijskom kombiju

DU
Deleted user
13:11 13.01.2015.

Zasto se daje prostora ovakvim anarhistima i pomalo truje biracko tijelo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije