Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO IH OTKRIJU
Povratak na članak

Prijevare u akademskim krugovima: U Rijeci i Osijeku plagijatore uspješno otkriva softver

Kompjutorski programi samo upućuju na mogućnost da je netko prepisao tuđe djelo, no pretpostavke treba provjeriti – stručnjak

Komentari 8

KA
kamengen
23:25 12.01.2017.

Cijeli zivot zivim od pisanja znamstvenih radova i patenata. Jos nikad nism cuo za toliko plagijata kao,u Hrvatskoj. I to od ministara, sveucilisnih profesora, akademika. Pa ako ti je znanstvenost tako teska da moras varati, bavi se necim drugim. A drugi fenomen je da to Hrvate puno ne smeta, biras varalice i ispodprosjecne ljude, drzava propada, zivi sve teze, i nikom nista. Glavno da je "nas". A oni pametni " nasi" zive po Bostonu, Kaliforniji, Svedskoj, Svicarskoj i stvaraju vrednote za druge.

VL
BB
brle brkić
08:17 13.01.2017.

Kazu bila jedna drzava od 20miliona ljudi avodio ju bravar,

VL
ZN
zanne.nevenka
18:22 13.01.2017.

a nasa djeca neka se muce citaju traze litrraturu a gos prisviji necije i on je svoj .

VL
TO
Torcidas
22:58 12.01.2017.

Fantomski odbor presudio, ha ha Presudio je sud partije, koji nema nikakvo značenje za nikoga osim za okupirane medije u Hrvatskoj koji uspješno provode fašistički SANU projekt Memorandum2. HRVATSKU MORAMO DESTABILIZIRATI IZ DANA U DAN PROIZVODITI, IZMIŠLjATI AFERE!!

VL
Avatar soliloquy
soliloquy
09:10 13.01.2017.

Kad ovakve stvari prolaze na masovnoj razini, sankcionirati treba te ustanove. U normalnoj državi je nemoguće da bilo kakvu licencu zadrži Visoka policijska škola nakon što se u njoj otkrije ne jedan već 18 plagiranih diplomskih radova.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.