Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijevara

Prijevara: Naručiš šest, a dobiješ samo četiri metra ogrjevnog drva

\'Koprivnica, 14.10.2010 - Stjepan Kanizanec prevaren je za nekoliko metara drva. Snimio: Marijan Suu009Aenj\'
Marijan Sušenj/PIXSELL
14.10.2010.
u 19:40

- Drva sam naručio od Franje Sakača iz Srijema, a više mi se ne javlja na telefon, kaže Kanižanec. Sakač, pak, tvrdi: "Nikad nisam čuo za njega, ja prodajem samo koze!"

Koprivničanci brinu brige kako će se ove zime grijati pa je u jeku potraga za ogrjevnim drvom. Stjepan Kanižanec je u lokalnom tjedniku pronašao oglas o povoljnoj nabavi piljenih grabovih i bukovih cjepanica.

Nama se javio

– Franjo Sakač iz Srijema oglasio je prodaju po 250 kuna za metar, s dostavom. Odmah sam naručio šest metara drva – ispričao je Kanižanec, dodajući kako je zbog toga požalio.

Neugodno se iznenadio kad je drva pospremio te utvrdio kako je ostao prikraćen čak za dva metra.

– Kako sam mu po istovaru uredno platio 1500 kuna, ispada da sam oštećen za čak 500 kuna – jada se Kanižanec.

Isti je dan nazvao svog dobavljača, ali mu se nitko javio, što se ponovilo i sljedećih dana, tako da još uvijek nije uspio uspostaviti kontakt.

Za razliku na njega, mi smo bez ikakvih problema uspjeli telefonom dobiti Franju Sakača, koji je odbacio bilo kakvu prodaju drva Stjepanu Kanižancu, a time i prijevaru. Rekao je da on prodaje samo koze!

"Povoljne" ponude

Kanižanec tvrdi kako nije jedini prevaren u nabavi drva te spominje svoje susjede, koji su također ostali prikraćeni za dva metra, ali od drugog dobavljača. Međutim, nisu mu odmah sve platili, a vlasnik drva nije se vratio po ostatak novca, tako da u financijskom smislu nisu oštećeni.

– Valja upozoriti kupce što se krije iza "povoljne" prodaje drva, da ne bi nasjeli prodavačima, koji su očito pretrpani narudžbama i koriste nastalu gužvu. Najsigurnije je drva odmah složiti kako bi se prije isplate utvrdila isporučena količina, a i kvaliteta – upozorava Kanižanec, koji još čeka i zakaparena drva iz Gornje Velike.

Vlasniku je, kaže, još prije mjesec dana dao 500 kuna, ali drva nikako da stignu.

Dražen Laljek, glasnogovornik koprivničke policije, kazao je kako nema prijava o takvim prijevarama. No, poručuje oštećenima da bi se svakako trebali obratiti policiji jer se samo tako prevarantima može stati na kraj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije