Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON ŠTO JE OPTUŽENA GRUPA PREDVOĐENA ŽELJKOM RAIĆEM

Prijetio svjedoku: Ako ne povučeš iskaz protiv mog sina, ubit ću te!

Županijski sud u Splitu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/2
07.02.2020.
u 16:56

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor.

Roman Poljičanin (45), otac Ivana Poljičanina (26), protiv kojeg je USKOK nedavno podignuo optužnicu kojom ga se tereti da je bio dio zločinačkog udruženja  predvođenog Željkom Raićem, sumnjiči se za sprječavanje dokazivanja.

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor.

Sumnjiči ga se da je 26. siječnja 2020. u ugostiteljskom objektu u Planom kraj Trogira, prilikom susreta sa svjedokom iz istrage  koja se provodila protiv njegova sina i drugih,  tom svjedoku zaprijetio smrću. Tražio ga je da povuče svoj iskaz, unio mu se u lice, prešao mu je prstom preko vrata, te mu je, gurajući ga, zaprijetio smrću ako njegov sin bude morao ići u zatvor.

USKOK je optužnicu protiv Rajića i drugih podigao 30. siječnja, a tereti ih se da su u sklopu zločinačkog udruženja  počinili više kaznenih djela. Tereti ih se za pokušaje ubojstva, iznuđivanje, prijetnje, ucjene...

Prema optužnici, Ivan Poljičanin, za kojeg USKOK traži suđenje u odsutnosti jer je trenutačno nedostupan, tereti se za ozbiljnu prijetnju čovjeku, kojeg su on te Duje Pivčević i Leni Ban tražili da im da 17.000 eura na ime nepostojećeg duga. Pri tome su tom čovjeku prijetili pištoljem te su mu govorili da će ubiti njega i njegovu obitelj ako im ne plati traženi iznos.

Komentara 12

NI
Ninob
17:53 07.02.2020.

kakav čača takav sin

Avatar __MAX__
__MAX__
17:54 07.02.2020.

HDZ glasacki kadar tvrdim sa apsolutnom sigurnoscu.

TR
tratincica68
19:15 07.02.2020.

Sve to na 40 godina osudit pa kad izade nece im vise pasti nista napamet osim odapet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije