Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'prebacilo' ga

Prijetio gradonačelnici zbog izjave o Bleiburgu: Nije mu to prvi put, prijetio je i veleposlaniku, Milanoviću...

Svečanost obilježavanja 30. obljetnice rada HVIDR-e Sisak
Nikola Cutuk/PIXSELL
05.07.2023.
u 12:38

Najnoviju prijetnju Zagrepčanin je izrekao u subotu kada je nazvao tajnika sisačkog SDP-a tražeći kontakt gradonačelnice Kristine Ikić Baniček. Tijekom višeminutnog razgovora izrekao je brojne prijetnje 47-godišnjoj gradonačelnici, nakon čega je obaviještena policija koja ga je ubrzo locirala i uhitila.

Zagrepčanin, 42-godišnjak, uhićen je u ponedjeljak zbog prijetnji sisačkoj gradonačelnici Kristini Ikić Baniček. Na današnjem ročištu kod istražne sutkinje Županijskog suda u Sisku određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke te mu je danas određen istražni zatvor. Naime, kako doznajemo, 42-godišnjak već ima pravomoćnu presudu zbog prijetnji ruskom veleposlaniku u Hrvatskoj otprije godinu dana, a u tijeku je i postupak zbog prijetnji predsjedniku Zoranu Milanoviću.

VEZANI ČLANCI:

Najnoviju prijetnju Zagrepčanin je izrekao u subotu kada je nazvao tajnika sisačkog SDP-a tražeći kontakt gradonačelnice Kristine Ikić Baniček. Tijekom višeminutnog razgovora izrekao je brojne prijetnje 47-godišnjoj gradonačelnici, nakon čega je obaviještena policija koja ga je ubrzo locirala i uhitila.

"Određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja djela. Postoji određena sumnja da je riječ o počinjenju djela u neubrojivom stanju tako da ćemo tražiti provođenje psihijatrijskog vještačenja“, rekao nam je Ivan Borić, branitelj po službenoj dužnosti uhićenog 42-godišnjaka, koji je i najavio žalbu na određivanje istražnog zatvora.

Naime, postoje indicije o psihičkim problemima osumnjičenika, koji je unatoč učestalim prijetnjama, bio izvan nadzora sustava. U ovom slučaju osumnjičenik je naveo kako je vidio izjavu sisačke gradonačelnice o Bleiburgu, izrečenu na proslavi Dana antifašističke borbe u Brezovici, te da ga je tada ''prebacilo''. Kazneno djelo počinio je osam dana nakon što je to izrekla. S obzirom na to je subotnji poziv snimljen, doznajemo da je 42-godišnjak priznao da je on osoba koja se čuje kako na snimci prijeti gradonačelnici.

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček (SDP) ne želi komentirati slučaj, no ovo je drugi takav slučaj u tjedan dana.

Naime, protekli tjedan istražni je zatvor određen i 54-godišnjaku s područja Sisačko-moslavačke županije koji je 27. lipnja na broj mobitela kojim se koristi gradonačelnica poslao više poruka u kojima joj je prijetio. U porukama je ozbiljno prijetio njoj i njenoj obitelji, a motiv mu je također bila njena izjava o Bleiburgu u govoru na proslavi Dana antifašističke borbe.

Video: Suluda jurnjava u Karlovcu: Izletio s ceste i udario u kontejner, sekundu prije prošla žena

Komentara 11

KI
Kitnjak
13:05 05.07.2023.

Also to je jedna obična tuka, a tukama ne treba prijetiti. Toko se 2023.god. pozdrravlja s drugovi i drugarice taj je za promatranje.

Avatar Rumba
Rumba
13:51 05.07.2023.

Ona je samo rekla u žargonu da je dobro što su na blajburgu ubijeni ti svi ljudi tako je to zvučalo.

DA
dalmatimun
16:15 05.07.2023.

Meni se ipak čini da je 22.06. nju prebacilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije