Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU: Adrijan Vuksanović
Povratak na članak

Prijetili mu smrću jer je Hrvat, a sad je ušao u vlast: 'Žele dokazati da Hrvata u Boki nema! Već viđeno u Republici Srpskoj'

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative u Crnoj Gori i član 43. crnogorske vlade kojoj je na čelu premijer Dritan Abazović o položaju hrvatske manjine u toj zemlji: - Boka kotorska je poseban prostor, ne samo s aspekta estetike i prirode, već i duhovnosti iz koje je čovjek toga podneblja, kroz stoljeća, stvarao ono čemu se danas mnogi dive. Za nas Hrvate Boka je izuzetna kategorija jer smo u njoj kao autohtoni narod ostvarili veliki kulturni i duhovni kapital. Tu činjenicu snažno potvrđuju upravo oni koji bi je negirali i koji ulažu nemale napore da dokažu da Hrvata zapravo nema i da se radi o nekome drugome. U takvim nasrtajima postoje različite metodologije, od onih agresivnih do relativno suptilnih. U drugu skupinu ubrajaju se oni koji žele na mala vrata uvesti nacionalnu odrednicu po regionalizmu i konvertirati Hrvate u Bokelje. Već viđeno na primjeru Bunjevaca u Republici Srbiji

Komentari 26

WW
wwwcro
16:15 18.06.2022.

Srbi su kao nacija osuđeni u Haagu za genocid. Sud je rekao svoje. Ne treba tu ništa više dodati niti oduzeti. Sve je jasno.

VL
LU
luminax
15:28 18.06.2022.

Vuksanović i i Abazovići su iz bratstva Drobnjaka , samo što su neki pokatoličeni , a neki islamizirani u prošlosti . Ovo je lako poverljivo .

VL
Avatar Plejada
Plejada
15:23 18.06.2022.

Već mi na k...c idu svi ti nacionalisti. Pogledajte kud nas je to dovelo. Postali smo jadni mali i beznačajni. Sluge stranih gospodara što smo oduvijek i bili.

VL
ME
Mesndžer
16:23 18.06.2022.

Ovaj je ko Pupovac u Hrvatskoj

VL
Avatar links
links
15:28 18.06.2022.

Pa dokle više ove jeftine priče...oće'l braniteljsku mirovinu dobiti?? pazi Miko metak, hvala Slavko spasio si mi život!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.