Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON TJEDANA TERORA

Prijetili joj, pucali po kući, a sud ih pustio da se brane sa slobode

policija
Foto: Milan Šabić/Pixsell
1/3
19.01.2020.
u 21:00

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici podnijelo je nakon ispitivanja sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog da se protiv 37-godišnjaka i 34-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i 40-godišnjakinju te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Nakon vala terora kojim je bila podložna 38-godišnja žena iz koje su dvojica muškaraca (33 i 36 godina) pokušali iznuditi 56.000 kuna, oni su pušteni da se brane sa slobode.

Oni su joj više puta prijetili, nakon čega su sa 39-godišnjom ženom postavili 17. listopada upaljeni lampaš pred njezinom kućom, a pet dana kasnije ostavili su osmrtnicu na ime svoje žrtve u njezinom poštanskom sandučiću. 

Iz auta tada 39-godišnjakinje početkom studenog pucali su u žrtvinu kuću, gdje je jedan hitac  probio prozor na spavaćoj sobi, u kojoj je bila  žrtva, a dva metka probila su staklo na sobi u kojoj je spavala njezina kći. Ona je prijavila prijetnje policije. 

Iako se navodi kako joj se prijeti jer nije platila do kraja radove na kući, žrtva iznude kazala je za 24sata kako za sve ima račune te kako nikome nije ništa dužna.

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici podnijelo je nakon ispitivanja sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog da se protiv 37-godišnjaka i 34-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i 40-godišnjakinju te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Međutim, sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru nije usvojio taj prijedlog već je izrekao mjere opreza redovitog javljanja u PU Bjelovarsko-bilogorsku dva puta u tjednu, zabranu približavanja 38-godišnjakinji, ali i 40-godišnjakinji, na udaljenost ne manju od sto metara te zabranu uspostavljanja kontakata i održavanja veze s obje žene.

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici nastavlja s provođenjem dokaznih radnji u ovom predmetu.

Komentara 3

PR
predator57
00:03 20.01.2020.

Sučevi susjedi, pa da se ne zamjeri, ne povrijedi dobrosusjedske odnose.

VK
vječni krojf
21:40 19.01.2020.

Koji suci?Ti su isti kao i počinitelji tih zločina. Oni davaju hrabrost tim šerifima koji samo istjeruju pravdu kako njima odgovara,kao da nam Split ništa nije ukazao.

Avatar urbanjungle
urbanjungle
21:15 19.01.2020.

Uložiš 600 eura i rješiš ih kad ti uđu u dvorište.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije